BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Топ 20

Виж като Решетка Списък

Артикули 1-10 от 20

Настрой низходяща посока
на страница
Страница
 1. Чудодейните места в България

  Борислав Радославов
  Труд
  Book Space
  #1 тази седмица
  Редовна цена 21,99 лв. Промо цена 17,59 лв.
  4,40 лв. 20 %

  В книгата "Чудодейните места в България" авторът Борислав Радославов разказва за двайсет и четири от светите места в България, където се случват чудеса.

  Сред тях са Кръстова гора, Кабиленският манастир, "Богородица Троеручица" в Соколския манастир, манастирът "Свети Георги", Бачковският манастир и много други. Ще прочетете историята на свяко от чудодейните места - къде се намира, кога е открито, какво лекува и как по най-лесен маршрут да стигнете до там.

  Книгата съдържа и притчи и молитви.

  Научете повече
 2. Зората - Ели Визел

  Ели Визел
  MY BOOK
  Book Space
  #2 тази седмица
  Редовна цена 14,90 лв. Промо цена 11,92 лв.
  2,98 лв. 20 %

  За пръв път на български език!

  Продължение на "Нощта" - една от най-известните книги за Холокоста.

  „Екзекуцията ще се състои. Утре по изгрев слънце. Всички осъдени ще умрат на зазоряване”. 

  Зората 

  Утре той ще трябва да се подчини на заповедите и да екзекутира капитан Джон Доусън. Оцелял от Бухенвалд, Елиша знае много добре: онзи, който извърши убийство в името на някой политически идеал, губи своята човешка същност. И все пак ционистката групировка, към която принадлежи, е готова на всякакви жертви в името на Израел. Цяла нощ се приготвя да изпълни смъртната присъда. Призори той вече не ще бъде човек.

  Роден през 1928 г. в румънския град Сигет, Ели Визел е депортиран на петнадесетгодишна възраст в Аушвиц, а по-късно преместен в Бухенвалд. Оцелява, но губи в лагерите майка си, най-малката си сестричка и баща си. Философ и писател, журналист и общественик, автор на мемоарната книга „Нощта“ (1958), едно от първите свидетелства на оцелял от Холокоста. Следват романите „Зората“ (1960) и „Денят“ (1961). През 1986 г. получава Нобелова награда за мир. Умира през 2016 г. в Бостън.

  „Мъдростта и ясната мисъл на Ели Визел преливат от нежност, упорито простодушие и безумния порив да запази вярата си в човека“.

   „Фигаро“

  • Оригинално заглавие: L'Aube, Elie Wiesel,1961;
  • Превод от френски: Калоян Праматаров.

   

  Научете повече
 3. 52 екопътеки за всеки

  Ели Иванова
  Сиела
  Book Space
  #3 тази седмица
  Редовна цена 20,00 лв. Промо цена 16,00 лв.
  4,00 лв. 20 %

  В нея са описани 52 маршрута из българската природа – по един за всеки уикенд в годината, преминаващи покрай над 100 интересни забележителности и предлагащи незабравими гледки.

  Книгата започва с маршрути в любимите ми и магични Родопи, продължава с екопътеки в Сакар и мистичната Странджа, величествените Рила и Пирин, гордата Стара планина, минава набързо през още няколко планини и завършва с два маршрута в Дунавската равнина.

   

  - Ели Иванова, текст и фотография

  - Ели Иванова и Иван Иванов, фотография - за "Друми в думи"

  - Евгени Димитров, фотография на корицата

  - Дамян Дамянов, графична концепция и дизайн

  Научете повече
 4. 50-те най-загадъчни места в България (тв. п.)

  Труд
  Book Space
  #4 тази седмица
  Редовна цена 12,00 лв. Промо цена 9,60 лв.
  2,40 лв. 20 %

  Тайните на едни от най-мистичните и красиви кътчета на България, събрани в луксозно издание
   
  Тази книга ще ви заведе из мистичните места на България, някои познати, но криещи тайните си до днес, други скрити от погледа на туристите и популярните маршрути.
   
  Тръгнете из Родопите, Странджа, Рила, Средна гора, из малки селца и забравени махали. Дяволският мост на река Арда, Каменната гора „Побитите камъни“, Белоградчишките скали, „Очите на Бога“, Крушунски водопади, Кътинските пирамиди, село Златолист, Рупите, Белинташ, Татул и още легендарни и загадъчни обекти.
   
  Разбира се, те са много повече от петдесет, и се надяваме да опознаете и другата страна от красотата на България.
   
  България е била земя на древни племена, макар че най-ранните свидетелства за човешко присъствие по земите на днешната ни родина датират от преди 200 – 100 хиляди години, или епохата на палеолита. Сред най-ранните човешки следи по днешните български земи са откритите в пещерата Козарника неандерталски останки на около 150 хиляди години.
   
  Всички тези народи са оставили по нещо забележително след себе си – изкуство, обичаи, религия и вярвания, паметници и легенди за тях. Във всяко кътче на България има място, за което се разказват мистични легенди, за което се вярва, че цери болежки, или което всява страх и носи странни поверия.
   
  Именно с тези свети места е свързана тази книга.

  Научете повече
 5. Двайсетте дни в Торино

  Джорджо де Мария
  MY BOOK
  Book Space
  #5 тази седмица
  Редовна цена 14,90 лв. Промо цена 5,00 лв.
  9,90 лв. 66 %

  Култов роман, в който отекват гласовете на Лъвкрафт и Борхес, написан през 70-те години на ХХ в., в разгара на десен и ляв политически тероризъм в Италия.

   В празното крило на санаториум за душевноболни под крилото на църквата, фанатизирани младежи създават Библиотеката – място, където самотни граждани могат да четат взаимно личните си дневници и да се свързват със сродни души за „разговори в ефира“. Писанията им обаче бързо се превръщат в страховити и противни изповеди, а читателите в Библиотеката твърде късно научават, че зла сила е нахлула в личното пространство и в здравомислието им. Когато за двайсет дни град Торино изпада в колективна психоза, достигнала кулминацията си в среднощни кланета, необясними за стотици очевидци, Библиотеката затваря врати и бива заличена от историята. Докато обикновен самотен журналист не решава да проучи загадъчните събития, които жителите на Торино се страхуват дори да споменават. Неизбежно въвлечен в окултната мрежа на града, той стига до сърцевината на кошмарите на съвременния човек: веднъж споделено, интимното става всеобщо.

  Алегория, вдъхновена от зловещите неофашистки кампании на епохата, романът „Двайсетте дни в Торино“ вече четиресет години има своите ревностни почитатели. В напрегнатата съвременна епоха на терористи единаци, насъсквани от социалните медии, тревожно резонира масовата паника, обрисувана от Джорджо де Мария: ням, пулсиращ ужас, сковал всеки миг от ежедневието на хората. С изумителното си предусещане за глобалната мрежа – интернет – и за апокалиптичните последици от прекомерното споделяне този мрачен и далновиден роман днес е по-стряскащо актуален от всякога.

  Романът отрежда на Де Мария достойно място до автори като Итало Калвино и редом до майстори на класическия хорър като Едгар Алан По и Х. Ф. Лъвкрафт. Натрапчиво изобретателна и интуитивна проза, която смразява до мозъка на костите, злокобно пророчески опус, отдавна чакан и винаги навременен.

   

  Превод: Надежда Розова

  Корица: Живко Петров

   

  Научете повече
 6. Денят - Ели Визел

  Ели Визел
  MY BOOK
  Book Space
  #6 тази седмица
  Редовна цена 14,90 лв. Промо цена 11,92 лв.
  2,98 лв. 20 %

  Трилогията на писателя с унгарско-еврейски корени Ели Визел (1928 – 2016), включваща мемоарната книга „Нощта“ и романите „Зората“ и „Денят“, е възприемана като едно от класическите произведения на литературата за Холокоста. Самият автор признава: „В нощта присъства онзи, който разказва, докато в останалите две произведения: онзи, който слуша и задава въпроси“.

  В „Денят“ майсторските описания на Визел за това, как личността осмисля историческата трагедия, сполетяла него, семейството и народа му, са вложени в мислите, мечтите и спомените на главния герой. Разкъсван от дилемата между живота и смъртта, протагонистът се връща отново и отново към въпросите за смисъла и цената да оцелееш при изтреблението на цял един народ, влиянието на Холокоста върху съвременния характер на евреите и загубата на вярата у човека, изправил се лице в лице с масовите убийства и човешкото изтребление.

  Един мъж е тежко ранен при уличен инцидент. Транспортиран в болница, седмици наред се бори с болката. Измъчват го спомени и страхове. Възвръщенец от Втората световна война, той се е опитвал да заживее отново, да върви изправен, да бъде щастлив. Но част от него е все още там, в миналото. Мъртвите отказват да бъдат погребани. Парадоксално животът го прави изгнаник и неговата сегашна любима се оказва по-маловажна от близките, които е изгубил в лагерите на смъртта. След нощта и зората настъпва денят. Мъртвите търсят хора с открити сърца, в които да се настанят, за да ги превърнат в свои свидетели.

  Превод: Калоян Праматаров

  Редактор: Ангелина Александрова

  Дизайн корица:  Живко Петров

   

  Научете повече
 7. Седем дни в Родопите

  Ели Иванова
  Сиела
  Book Space
  #7 тази седмица
  Редовна цена 18,90 лв. Промо цена 15,12 лв.
  3,78 лв. 20 %

  Родопите са огромни, красиви, потайни, древни и все още не достатъчно добре познати за туристите. Можете да обикаляте из тях с месеци и все пак да откривате нови места, които да ви изненадват със спиращи дъха гледки и богата история.

  В този пътеводител авторът на блога „Друми в думи“ Ели Иванова предлага примерен маршрут, който ще ви позволи в рамките на една седмица с кола да прекосите планината от изток на запад, като посетите някои от най-известните ѝ забележителности и в същото време видите по-малко познати, но също толкова красиви места.

  Книгата описва 44 туристически обекта, сред които има крепости, долмени, пътеки, водопади, мостове, извори, меандри и китни родопски градчета, пазещи вековна история, стара архитектура, предания от минали времена и невероятни гледки.

  Научете повече
 8. Фотопътеводител на най-интересните села в Родопите

  Виолета Евтимова
  Потайниче
  Book Space
  #8 тази седмица
  Редовна цена 25,00 лв. Промо цена 20,00 лв.
  5,00 лв. 20 %

  Селата на Родопите са сред най-атрактивните, най- неподправените и най-обаятелните в България и съвсем не е случайно, че всеки, веднъж озовал се в тях, се завръща отново и отново.

   

  За да открие магията им, за да се докосне до духа им, за да опознае обитателите им. Те са сгушени сред планинските гънки, заобиколени от примамливи красоти и непознати местности, криещи сред своя чар онази нотка магия, от която всеки има нужда в стремежа си да се докосне до техния свят.

  С пътеводителя в ръцете си ще опознаете:

  • 33 от най-атрактивните села в Родопите,
  • 44 от най-впечатляващите туристически обекти,
  • илюстрирани с близо 200 цветни снимки.
  Научете повече
 9. Справочник за кандидат-студенти 2022/2023: Софийски университет „Св. Климент Охридски“

  Албена Григорова, Антоанета Бечева
  УИ "Св. Климент Охридски"
  Book Space
  #9 тази седмица
  12,00 лв.

  Справочникът е основно помагало за кандидатстващите в най-голямото и престижно висше училище у нас – Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Състои се от три части.

  В първата част е включен Правилникът за приемане на студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2022/2023 г. Тук са посочени условията и специфичните изисквания за кандидатстване, процедурата и сроковете за подаване на кандидатстудентски документи и графикът за провеждане на конкурсните изпити.

  Втората част съдържа програмите за всички кандидатстудентски изпити и придружаващите ги методически указания, помощна литература, примерни тестове.

  Факултетите и специалностите към тях са представени в третата част.

  Научете повече
 10. 52 по-малко познати пътеки за всеки

  Ели Иванова
  Сиела
  Book Space
  #10 тази седмица
  Редовна цена 24,90 лв. Промо цена 19,92 лв.
  4,98 лв. 20 %

  Райски изгледи, мистични древни паметници, спиращи дъха височини, носещи свежест и прохлада водопади - всичко това можете да видите и преживеете по маршрутите, които Ели Иванова е събрала в своята трета книга „52 по-малко познати пътеки за всеки“.

  Ако се чудите как да прекарате уикенда, как да избягате от градското ежедневие, ако жадувате за свежест, чист въздух, приключения и красиви гледки, но не желаете да се блъскате с тълпите туристи по най-популярните планински дестинации - тази книга е точно за вас. Пътеките, описани тук, ще ви отведат до потайни пещери, главозамайващи гледки, скални феномени, закътани манастири, средновековни крепости, места, за които се разказват легенди. Този пътеводител ще ви даде възможност да изследвате както Рила, Пирин и Родопите, така и по-малко познати и по-рядко посещавани български планини, включително Беласица, Предбалкана и криещите неподозирана красота върхове в Трънския край.

  Ели Иванова, която е създател на популярния блог за туризъм „Друми в думи“, предлага на пътешествениците точни указания и ценни съвети. Маршрутите са класифицирани според тяхната трудност, като има както леки разходки, така и високопланински преходи.

  Научете повече
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-10 от 20

Настрой низходяща посока
на страница
Страница