BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Топ 20

Виж като Решетка Списък

Артикули 1-10 от 20

Настрой низходяща посока
на страница
Страница
 1. Сборник по физика и астрономия за 7. клас (Анубис)

  Елка Златкова, Георги Дянков, Елисавета Илиева
  Анубис
  Book Space
  #1 тази седмица
  5,00 лв.

  Задачите в сборника са разпределени по темите в учебната програма. Те са с различна степен на трудност и дават възможност на ученика да:
  ● разшири и задълбочи знанията си
  ● се мотивира и да развива уменията си за учене
  ● учи самостоятелно или в екип
  ● развива критическото и творческото си мислене.

  Тестовете в сборника са пет и развиват уменията на ученика за учене и самооценяване. Приложението включва:
  ● осем работни листа за практически дейности с експериментални и креативни задачи
  ● един работен лист „Малко предизвикателство на физиката“ със задачи с повишена
  трудност.

  Работата с тях ще подпомогне ученика да формира и развива компетентности по природни науки. Перфорацията на работните листове позволява да се отделят от книжното тяло и да се приложат в портфолиото на ученика. Сборникът е подходящ за всички форми на обучението по физика и астрономия в 7. клас.

  Научете повече
  Няма наличност
 2. Здравословни закуски

  Генади Генадиев
  Вдъхновения
  Book Space
  #2 тази седмица
  20,00 лв.

  Чрез своята книга „Здравословни закуски“ фитнес треньорът Генади Генадиев има за цел да покаже, че придържането към здравословен и балансиран хранителен режим не е непременно обвързано с консумацията на безвкусна и еднообразна храна, нито с прекарването на безкрайни часове в кухнята за приготвянето ѝ.

  Заменяйки традиционните съставки с техни здравословни алтернативи и пресмятайки хранителния състав, авторът показва, че за да сме във форма, не е необходимо да се откажем от любимите си пържени филийки, пица, палачинки, банички.

  Някои от рецептите биха могли да бъдат използвани и за останалите основни хранения от деня, внасяйки разнообразие в менюто ни, без по никакъв начин да компрометират хранителния ни режим.

  Научете повече
 3. Интерактивно учебно помагало за кандидат-шофьори (ново издание 2023)

  Колектив
  Зебра
  Book Space
  #3 тази седмица
  12,99 лв.

  Интерактивно учебно помагало за кандидат-шофьори 2023 (категории В, В1, АМ, А, А1, А2, Ткт и Ттм)

  С помощта на интерактивното учебно помагало, всички кандидат-шофьори могат с лекота да научат правилата за движение по пътищата и успешно да положат изпит за придобиване на правоспособност за управление на МПС.

  Учебникът е одобрен като учебно помагало за придобиване на правоспособност за управление на МПС и отговаря на държавните образователни изисквания за учебниците и учебните помагала.

  С учебникът се предлага и безплатно мобилното приложение за таблети и телефони - Зебра тест. Зебра тест предоставя нова възможност да се подготвите отлично за предстоящият кандидат-шофьорски изпит. Зебра тест работи навсякъде и не изисква интернет връзка! Разбира се, вашето мобилно устройство ще ви уведоми при налична актуализация, за да получите най-новите изменения.

  Приложението е свързано с интерактивния учебник посредством QR кодове, които при сканиране ще ви отведат до полезни учебни филми по пътна безопасност или до образователни игри.

  В интерактивното помагало са включени:

  • Всички изпитни въпроси;
  • Общо устройство на автомобила;
  • Правила за движение по пътищата;
  • Тест „Зебра“ – мобилно приложение за решаване на листовки.
  Научете повече
 4. Здравословни десерти

  Генади Генадиев
  Вдъхновения
  Book Space
  #4 тази седмица
  20,00 лв.
  Десертите са най-обичаната, но и най-отричаната част от менюто. Те ни носят радост, но и чувство за вина; карат ни да се усмихнем, но и да се притесняваме за фигурата и за здравето си. А това противоречие изобщо не е необходимо!
  С книгата си 'Здравословни десерти' Генади Генадиев показва, че някои от най-любимите ни сладкиши имат вкусни алтернативи, които лесно можем да приготвим вкъщи през седмицата и да включим в дневния си хранителен режим. Популярният персонален инструктор е подбрал 30 пълнозърнести, протеинови, сурови и веган изкушения, с които да зарадвате себе си, семейството и близките си.
  Всички рецепти са с изчислена хранителна стойност и са допълнени от вдъхновяващи фотографии, които ще ви убедят, че няма по-сладко нещо от това да си във форма. Научете повече
 5. Атлас по География и икономика за 5. клас + Онлайн помагало (Атласи)

  Георги Кънев , Мимоза Контева , Петър Стоянов
  Атласи
  Book Space
  #5 тази седмица
  8,00 лв.

  Атласът по География и икономика е с приложение Онлайн помагало Интерактивни упражнения по География и икономика за 5. клас (нова програма). На някои от страниците има специфичен матричен баркод (QR код), чрез сканирането на който има бърз и лесен достъп до аудиоинформация по съответната тема. Атласът е съставен в съответствие с изискванията на Новата учебна програма по География и икономика за 5. клас в сила от учебната 2016/2017 г. и е съвместим с одобрените от МОН нови учебници.

  On-line Интерактивни упражнения (нова програма) по География и икономика за 5. клас, които са приложение към атласа се намират на сайта на издателството, в категорията Онлайн помагала към учебни атласи, подкатегория География и икономика за 5. кл. (нова програма). Достъпът до учебното Онлайн помагало става с код, който е отпечатан върху скреч карта, приложена към атласа. На гърба на картата има указания за активиране на кода. On-line Интерактивни упражнения са под формата на компютърни игри, по теми от новата учебна програма по География и икономика за 5. клас в сила от учебната 2016/2017 г.

  Подходящи са както за работа в клас, така и за самоподготовка. Усвояването и проверката на знанията става лесно, забавно и успешно. Помагалото съдържа също указания за работа и система за оценяване. Резултатите могат да служат за самоконтрол от ученика и контрол от страна на учители и родители.

  Активиране на кода:

  - Стъпка 1: Отворете сайта на издателство "Атласи", и и кликнете върху "Регистрирай се".
  - Стъпка 2: Попълнете появилата се форма за регистрация и следвайте указанията.
  - Стъпка 3: Влезте в сайта на издателство "Атласи" през "Вход за регистрирани потребители" с Вашия e-mail и парола, които вече сте попълнили в регистрационната форма.
  - Стъпка 4: От "Онлайн продукти" изберете категория: "Онлайн интерактивни учебни по география за 5. клас и натиснете "купи".
  - Стъпка 5: В появилата се форма за плащане, изберете "С предварително закупен код".
  - Стъпка 6: Въведете символите от кода на скреч картата (на латиница) и кликнете върху "плати".
  - Стъпка 7: Продуктът, за който се абонирахте е поставен в раздел "Моите on-line продукти", който се намира горе в дясно на екрана, в кутийката "Вход за регистрирани потребители".
  - Стъпка 8: Кликнете върху "Моите on-line продукти".
  - Стъпка 9: Кликнете върху зеления бутон "Влез".
  - Стъпка 10: Натиснете оранжев бутон "Start", за да работите с продукта.

  Съхранение на кода:

  - Кодът може да се използва само веднъж. Не предоставяйте кода на друго лице преди да сте го използвали. Издателство "Атласи" не носи отговорност, ако сте предоставили кода на друг и той го е активирал преди Вас.

  Научете повече
 6. Тетрадка по литература за 5. клас (Просвета)

  Албена Хранова
  Просвета
  Book Space
  #6 тази седмица
  5,90 лв.

  Тетрадката по литература за 5. клас изцяло отговаря на темите и изискванията на новата учебна програма и е пряко свързана с учебниците по литература на издателствата „Просвета” и „Просвета Плюс”.

  Всеки от тринайсетте раздела включва по два кратки текста за упражнения в тясна тематична връзка с урока. Въпросите, задачите и упражненията са насочени едновременно в две посоки: развиване на уменията за четене с разбиране и усъвършенстване на писмената реч на учениците.

  Научете повече
 7. Не всичко започва от теб

  Марк Уолин
  Изток - Запад
  Book Space
  #7 тази седмица
  19,90 лв.
  „Не всичко започва от теб“ е трансформиращ подход към разрешаването на дългогодишни проблеми и трудности, които в много случаи не се повлияват от традиционна терапия и лекарства. Депресия. Тревожност. Хронична болка. Фобии. Натрапчиви мисли. Много често причините за горните състояния не могат да се обяснят с непосредствения ни житейски опит или с химичен дисбаланс на мозъка. Последните научни изследвания потвърждават това, което мнозина вече знаят: травматичните преживявания може да се предават от едно поколение на друго. Стресът, преживян от родителите, бабите и дядовците и дори по-далечен роднина, е закодиран в гените ни. Поколение след поколение възпроизвежда определени модели – алкохолизъм, депресия, агресивност, зависимости... Сякаш сме обречени да повтаряме грешките на своите предшественици. Да преживяваме като свои чужди емоции, страдание и стрес. Дори ако човекът, получил травмата, е починал или историята му е била забравена, споменът и чувствата продължават да живеят в потомците и да определят тяхното емоционално и физическо състояние.Има ли изход? Как да се справим, когато дори не си даваме сметка за тази мрачна наследственост? Разработените от Уолин инструменти дават възможност да стигнем до страховете и тревогите, надничащи зад думите, поведението и физическите ни симптоми. Техниките за изработване на генограма, или разширено родословно дърво, създават карта на преживяванията, връщайки ни поколения назад.       Научете повече
 8. Законите на човешката природа

  Робърт Грийн
  Сиела
  Book Space
  #8 тази седмица
  39,00 лв.

  Ние сме социални животни. Нашите животи зависят от отношенията ни с хората. Да знаем мотивите за техните действия е най-ценният инструмент, без който не можем да стигнем далеч, колкото и да сме талантливи или да се трудим упорито. Опирайки се на енциклопедични знания за човешката история, Робърт Грийн черпи идеи от животите на знакови личности от всички епохи, и показва как те са вземали правилни или грешни решения – и как те са водели към триумфи или провали. От тази книга ще се научите как да обуздавате емоциите си, как да се самоконтролирате, как да развиете емпатия, която да води до проникновения, да надзъртате под маските на околните и да се съпротивлявате на натиска да сте незначителна и пасивна част от обществото. Дали в работата, във връзките, в стремежа към собствено развитие или за промяна на света, тази книга ще ви даде могъщи тактики за успех и самозащита.

  „Приемете „Законите на човешката природа“ като един вид кодова книга за дешифриране на човешкото поведение – обичайно, странно или разрушително, целия богат спектър. Всяка глава е посветена на определен аспект или закон на човешката природа. Можем да ги наречем закони в смисъл, че под влиянието на тези първични сили ние, хората, сме склонни да реагираме по относително предсказуеми начини.

  Всяка глава описва историята на някое знаково лице или лица, която илюстрира закона (отрицателно или положително), а също така идеи и стратегии как да действате, ако вие самите или хора около вас сте попаднали под влиянието на този закон.

  Всяка глава завършва с раздел за това, как да трансформирате тази фундаментална сила в нещо по-позитивно и продуктивно, за да не сте повече пасивни роби на човешката природа, а активно да я преобразявате.“

  Научете повече
 9. Христоматия по литература за външно оценяване - 7. клас

  Лалка Георгиева - Съставител
  Регалия - 6
  Book Space
  #9 тази седмица
  12,00 лв.

  В христоматията са включени всички произведения или откъси от български автори, посочени в учебните програми по литература за 5., 6. и 7. клас. Към всяка творба са дадени:

  • речник на непознатите думи;

  • справочна таблица;

  • цитати за създаване на текст.

  Основната цел на христоматията е да подпомогне учениците в подготовката им за националното външно оценяване в края на 7. клас. Може да се използва от всички ученици, независимо от учебника, който ползват в училище.

  Научете повече
 10. Мисли и забогатявай (Оригиналната версия)

  Наполеон Хил
  AMG Publishing
  Book Space
  #10 тази седмица
  16,95 лв.

  Най-известната и влиятелна книга за успеха, публикувана някога, сега излиза на български език в своята оригинална версия, възстановена от Рос Корнуел, обогатена с бележки, които дават допълнителна информация за времето, в което е живял Наполеон Хил, и хората, които са го вдъхновили.

  За четвърт век Наполеoн Хил интервюира стотици успешни мъже и жени под ръководството на най-богатия човек по неговото време Андрю Карнеги. В тази книга той разкрива тайната на великите им постижения – силна, доказана формула, която може да ви даде увереност да постигнете и вашите най-заветни цели.

  Още след издаването си през 1937 г. „Мисли и забогатявай“ се превръща в една от най-великите книги в света. Днес трудът на Наполеон Хил се оценява като класика в областта на личностното израстване и самоусъвършенстване, с милиони продадени екземпляри. Книгата се е превърнала в символ на забогатяването – обогатяването на живота по всички начини, които са от значение, не само във финансов и материален план.

  Идеите в основата на „Мисли и забогатявай“ са изворът, който дава началото на движенията за личностно развитие. Всички книги, речи, семинари и др., свързани със самоусъвършенстването, създадени след първото публикуване на книгата на Хил, преоткриват или опаковат по друг начин идеите ѝ.

  Наполеон Хил успява да предаде своята философия за успех не само теоретично, а и чрез практически стъпки, които да водят човек към високи постижения в личния и професионалния живот, финансова независимост и удовлетворение.

  „Мисли и забогатявай“ е задължително четиво за всеки, който иска да управлява собствения си живот, а не да бъде управляван от обстоятелствата.

  „Всеки ден се публикуват нови и нови книги как да забогатееш. Някои не си струват парите. За вдъхновение четете класики като „Мисли и забогатявай“ на Наполеон Хил... Това е първата стъпка към разработването на работеща стратегия.“
  The Sunday Times

  „Мисли и забогатявай“ използва описаните вътре милионери, за да открои ключовите качества, благодарение на които човек може да постигне успех, както и навиците, които гарантират посредственост. Повечето от заключенията са очевидни, но Хил ги изразява с такава сила, че прочитането на книгата може да ви вдъхнови да започнете да подхождате по-позитивно към живота.“
  The Mail on Sunday

  Научете повече
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-10 от 20

Настрой низходяща посока
на страница
Страница