BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Топ 20

Виж като Решетка Списък

Артикули 11-20 от 20

Настрой низходяща посока
на страница
Страница
  1. Кьосем. Черната кралица

    Демет Алтънйелеклиоглу
    Летера
    Book Space
    #11 тази седмица
    23,90 лв.
    Роман за неочаквания възход на Кьосем султани съдбовната й среща с власттаОще невръстна, Нася е принудена да напусне родния си остров Милос и да се сбогува с мечтите си. Но съдбата й праща предсказание, което постепенно се сбъдва. Тя попада в султанския дворец, където несгодите на слугинския живот не я обезкуражават и тя дръзва дори да се зарече, че един ден ще стане кралица...И късметът я спохожда. С острия си ум и омайваща красота тя печели сърцето на султан Ахмед и става Махпейкер Кьосем султан – съпруга, чиито съвети владетелят слуша, и майка на принцове, които трябва да продължат османския род...Измамният рай на двореца се оказва обаче истински ад – интригите, вечно будните врагове, лукавата дебнеща смърт и предателствата превръщат живота на Кьосем в кошмарна въртележка. Наивността и добротата отстъпват на коравосърдечието и жестокостта, защото това са железните закони на властта. Заради трона тя жертва младостта, съвестта и надеждите си, дори децата си... Тя сменя владетелите, тя подчинява огромната държава на волята си. Зарекла се е името й да остане в страниците на историята. Но какво от това? В живота й остава единствено горчилката на властта, която и други като нея искат да опитат. А тя им пречи... Научете повече
  2. Тътени - Исторически роман

    Цончо Родев
    Фабер
    Book Space
    #12 тази седмица
    12,00 лв.

    Цончо Родев е един от най-ярките представители на българската историческа проза.

    В продължение на 18 години писателят изследва историята на град Сливен и областта. Трилогията "Тътени" (1980), "Бурята" (1986), "И стана ден" (1998) е своеобразен литературен паметник на бурната история на този бунтовен български град. Не съществува друг град в страната, за който да е писан такъв епос. Но в същото време това е историята на нашето Възраждане, разказана през миналото на Сливен, като роман с голяма историческа достоверност.

    Научете повече
  3. Бурята - Исторически роман

    Цончо Родев
    Фабер
    Book Space
    #13 тази седмица
    16,00 лв.

    „Романът в ръцете на читателя е самостоятелен по характер. Но като историческа хронология и по-нататъшно проследяване на някои човешки съдби той се явява и продължение на издадената преди няколко години трилогия „Тътени“.

    Цончо Родев

    Научете повече
  4. Последното момиче

    Надя Мурад
    Киви
    Book Space
    #14 тази седмица
    21,00 лв.

    Предговор от Амал Клуни.

    Надя Мурад е родена и израснала в Кочо - малко язидско селце в Северен Ирак. Семейството ѝ води скромен, но спокоен и щастлив живот, а тя мечтае да стане учителка по история или да отвори свой собствен салон за красота.

    На 15 август 2014 г. животът на Надя се преобръща. Бойци на "Ислямска държава" избиват жителите на Кочо - мъжете, които отказват да приемат исляма, и жените, които са твърде стари, за да станат секс робини. Майката на Надя, както и шестима от братята ѝ са убити, а телата им - захвърлени в масови гробове. Двайсет и една годишната Надя е отвлечена и отведена в Мосул, където е принудена да приеме исляма и да стане секс робиня като хиляди други млади язидки. Животът ѝ е поредица от изнасилвания и унижения, а смъртта изглежда като желано избавление. Но тя успява да избяга и да разкаже на целия свят за геноцида на "Ислямска държава" срещу язидите и за ужаса, на който са подложени язидките в плен.

    Невъобразимите жестокости оставят неизличими белези по тялото и душата на Надя, но не успяват да я сломят. Днес тя е гласът на всеки язид, на всеки изоставен бежанец, на всяка изнасилена жена и се бори неуморно за осъществяването на най-голямата си цел - да бъде последното момиче на света с подобна съдба.

    Нобелова награда за мир за 2018 г. Награда за човешки права "Вацлав Хавел". Награда за свобода на мисълта "Сахаров".

    Научете повече
  5. Купената булка

    Питър Константин
    Бард
    Book Space
    #15 тази седмица
    19,99 лв.

    Това е история от последните години на Османската империя, която разказва за Мария, гръцко момиче, купено на петнайсетгодишна възраст от един богат и много по-възрастен отоманец.

    Османската империя се разпада и кавказкото село на Мария е опожарено от бунтовници. Семейството ѝ успява да избяга от мародерите и намира убежище в казарми от другата страна на границата, на османска земя. Със затоплянето на времето идват болестите, включително и холерата, затова свещеникът, който ръководи бежанския лагер, прибягва до отчаяни мерки и решава да предложи Мария на един богат турчин от столицата.

    Стъпила върху живота на бабата на автора, „Купената булка“ е роман за война, препятствия и успех, и хвърля светлина върху една бурна и опасна част от историята.

    Друг свят, друго време. Константин отвежда читателя в свят на ярки цветове и крайно насилие. И го прави с таланта на роден разказвач. Тази книга е истинско съкровище!

    Пъблишърс Уикли

    Научете повече
  6. Забранено привличане

    Пенелъпи Уорд
    Сиела
    Book Space
    #16 тази седмица
    17,90 лв.

    Нямах идея какво ще се случи в деня, в който вляза в дома на Дакс Муди. Правех терапевтични масажи – без щастлив край, подчертавам! – по домовете и бях свикнала да работя в чужди къщи. Но този ангажимент промени живота ми.

    Бързо се ориентирах, че собственикът е много богат. Не очаквах обаче да е толкова млад, толкова необвързан, толкова секси и толкова мистериозен. Толкова… всичко.

    Всъщност така и не му направих масаж, защото първата ни среща се превърна в истинска поредица от комични злополучия. Бях сигурна, че след всички тези гафове няма да го видя отново. Но той повторно запази час. И пак не свърших това, за което бях дошла. Но говорихме много и да, нещо сякаш прескочи между нас.

    Седмица след седмица нещата все повече се объркваха. Бях безумно привлечена към него, но той все ме отблъскваше по неясни причини. До момента, в който разбрах истината. Която бе по-шокираща от всичко, което можех да си представя.

    Вече знаех защо между нас не може да се получи нищо.

    Но оставах в плен на това забранено привличане.

    Бях отчаяно влюбена в този мъж, когото никога не можех да имам. Оставаше само да избягам далеч.

    Но един океан достатъчно далеч ли е от любовта?

    Научете повече
  7. Докато смисълът си ти - Стихове

    Женя Кънева
    Мусагена
    Book Space
    #17 тази седмица
    13,80 лв.

    „Докато смисълът си ти“ е лично откровение за загубата на най-ценното, премълчаните истини, скритите сълзи и края като ново начало. Женя Кънева е сред новите дигитални поети на България. Позната в социалните мрежи като kaneva.poetry, младата авторка е готова да докосне читателите с дебютната си стихосбирка.

    „Колкото повече животът ти дава да страдаш, толкова повече трябва да сияеш. Защото само така излизаш победител. Аз вярвам в теб. Сега е твой ред.“

    Научете повече
  8. Османските потайности - Еничарите

    Ибрахим Карахасан-Чънар
    Рива
    Book Space
    #18 тази седмица
    19,90 лв.

    Подобно на Османските потайности: Харемът от същия автор, книгата Османските потайностиЕничарите ни завладява с оригиналния си и увлекателен стил. Това е уникално и неподправено историческо изследване на еничарството: за създаването, разцвета и ликвидацията на една каста, която е била ухажвана политическа и военна сила в Османската империя. Родено чрез един суров закон, останало и до днес живо в паметта на балканските народи, еничарството постепенно се превръща в неконтролируема сила и „тумор в сърцето на империята“ на султана. Войната и насилието са представени в цялата си антихуманност на фона на разюздани страсти и нечовешка жестокост.

    Написана с голям професионализъм, с автентичния си разказ и разнообразен илюстративен материал книгата на Ибрахим Карахасан-Чънар несъмнено ще предизвика интереса на широк кръг читатели.

    Написана с голям професионализъм, с автентичния си разказ и разнообразен илюстративен материал книгата на Ибрахим Карахасан-Чънар несъмнено ще предизвика интереса на широк кръг читатели.

    Научете повече
  9. Свободна. Истории за секс и срещи след края на брака

    Лора Фрийдман Уилямс
    Hybrid Books
    Book Space
    #19 тази седмица
    18,90 лв.

    Ако някой бе казал на четирийсет и шест годишната Лора Фрийдман Уилямс, че след няколко години ще преживее най-великолепния секс в живота си, и то с мъже, различни от съпруга ѝ, тя би му се изсмяла в лицето.

    Лора е щастливо омъжена неработеща майка с три деца и с планове да остарее до съпруга си. Е, сексът е вече донякъде по задължение, а и животът им наистина се върти основно около децата, но нима при другите е по-различно?

    И тогава идва шокиращото откритие – той има връзка.

    След пет месеца, изпълнени с бурни емоции, Лора за пръв път от двайсет и седем години се оказва сама и се изправя пред избор: да се срине или да опита да се съвземе.

    С малко приятелска подкрепа и след една възхитителна еднократна забивка тя осъзнава, че притежава сексуален апетит, за който досега не е подозирала. А също и че да си майка, не означава да пренебрегваш желанието.

    Можеш да си независима, да си добра майка, а в същото време да се радваш на вълнуващ сексуален живот. Нали?

    От G-точката до „плешивината“, от мръсните разговори до срещите, превърнали се в провал, „Свободна“ е смел, искрен и забавен разказ за живот, обърнал се с главата надолу.

    Научете повече
  10. Преследването на Аделайн

    Х. Д. Карлтън
    Сиела
    Book Space
    #20 тази седмица
    30,00 лв.

    КНИГА ПЪРВА ОТ ДУОЛОГИЯТА CAT & MOUSE

    Аделайн се настанява в някога внушителното, но сега западнало имение „Парсънс“, което е наследила от баба си. Успешна писателка, надарена с богато въображение, тя се чувства съвсем на място сред готическата атмосфера на къщата и тайните, скътани във всяка паяжина. А когато случайно се натъква на дневника на прабаба си Джиджи, намерена мъртва в къщата преди повече от шейсет години, разбира, че може би е открила и ключа към мистерията кой я е убил.

    Но по-голямата загадка сякаш е кой е тайнственият непознат, който наблюдава къщата ѝ, преследва мъжете, осмелили се да я погледнат, и оставя червени рози в спалнята ѝ.

    И защо, вместо да потърси помощ от полицията, Аделайн се наслаждава да го предизвиква?

    Зейд никога не е възнамерявал да се влюби. Подобни силни емоции нямат място в неговия изпълнен с мрак и белези живот, посветен на неравната битка с могъща сенчеста организация, която отвлича жени и деца, за да задоволява извратените наклонности на своите членове.

    Но когато съзира нежната Аделайн в книжарницата, всичко се променя. Пленен от усмивката ѝ, той осъзнава, че трябва да я има. Но не бърза. Дава си време да я наблюдава като призрак сред сенките на имението. И да наказва мъжете, посегнали на това, което му принадлежи. Да я пази дори от самата нея, ако трябва.

    Привличането между тях е игра на котка и мишка, ала кой е ловецът и кой е жертвата?

    В тази пленително зловеща история най-мрачните копнежи на сърцето и тялото се завихрят в истински ураган от страх, любов и еротика.

    Не се препоръчва за лица под 18 години. Историята е плод на авторовото въображение. Изданието може да съдържа експлицитен език и/или графично описание на сцени на насилие, секс, психически и физически тормоз и други действия, които могат да навредят на психичното ви здраве. Ако някое от тези неща събужда у вас притеснения и неприятни чувства, пропуснете това заглавие.

    Научете повече
Виж като Решетка Списък

Артикули 11-20 от 20

Настрой низходяща посока
на страница
Страница