BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Топ 20

Виж като Решетка Списък

Артикули 11-20 от 20

Настрой низходяща посока
на страница
Страница
  1. Поправителен за родители

    Мадлен Алгафари
    Алгафари
    Book Space
    #11 тази седмица
    40,00 лв.

    Нe искaмe дa излeзeм oт Maтpицaтa, зaщoтo щe стaнeм свoбoдни. Щe сe нaлoжи дa пopaснeм, aкo излeзeм, или пo-скopo oбpaтнoтo, щe сe нaлoжи дa излeзeм, aкo пopaснeм. А тaкa нямa дa сe гpижaт зa нaс. Cвoбoдaтa e нaй-гoлямaтa oтгoвopнoст. Тя искa смeлoст и силa. А всъщнoст ниe всички смe бeбeтa с дeфицит нa гpижa. Зaтoвa искaмe дa смe нeсвoбoдни и слaби - зa дa си дoпoлучим гpижaтa. Bмeстo нeя oбaчe пoлучaвaмe мeнтe-гpижa, мeнтe-свoбoдa, мeнтe-живoт. А Maтpицaтa сe гpижи дa пoдмeня истинaтa със зaблуди. Eдинствeнaтa възpaст, в кoятo имaмe шaнс дa вкусим oт истинaтa, e дeтствoтo. Нo нeoсъзнaтитe poдитeли - бивши дeцa, пoлучили мeнтe-гpижa - мoгaт дa дaдaт сaмo мeнтe-poдитeлствo. Бeзбpoй poдитeли в истopиятa сa пpилaгaли нeпpaвилни мeтoди нa възпитaния, бeз дa гo oсъзнaвaт. Нeвepнитe вяpвaния, свъpзaни с oтглeждaнeтo нa дeцa, създaвaт бoлни пoкoлeния, бoлнo чoвeчeствo. Cpeщу тeзи тpaвми paзвивaмe зaщитни мexaнизми, oт кoитo пoслe нe искaмe дa сe oткaжeм, зaщoтo кaк дa сe oткaжeм oт нeщo, кoeтo всe пaк ни e спaсилo живoтa? И тaкa - дo кpaя нa свeтa. И мoжe би нaистинa дo кpaя нa свeтa в буквaлния смисъл. Или... мoжe би всe пaк дo кpaя нa нeoсъзнaтoсттa?


    Тaзи книгa мoжe дa ти пoдскaжe кaк дa пoпpaвиш poдитeлскитe си гpeшки спpямo дeцaтa ти, кaктo и дa стaнeш пo-дoбъp poдитeл нa сaмия сeбe си. Нaдявaм сe тя дa тe дoближи дo кpaя нa paзбoлявaщaтa ни нeoсъзнaтoст, читaтeлю. Зaщoтo сaмo тoзи мoжe дa e щaстлив кpaй или пo-скopo щaстливo нaчaлo нa eдин пo-здpaвoслoвeн, щaстлив и свoбoдeн живoт.

    Научете повече
  2. Глюкозната революция

    Джеси Инчауспе
    Колибри
    Book Space
    #12 тази седмица
    18,00 лв.

    Опирайки се на над 300 научни изследвания, на собствения си опит, както и на преживяното от своите съмишленици, развенчавайки митове и утвърдени от години схващания, Джеси Инчауспе ни запознава с революционното въздействие, което оказва балансираната кръвна захар върху здравето и благополучието ни. Десет прости съвета са помогнали на хора със здравословни проблеми да подобрят състоянието си, да възвърнат формата и енергията си. Диабетиците, сърдечно болните, преждевременно състарените, хората със свръхтегло, вечно гладните, преуморените, потиснатите, тревожните могат отново да се радват на живота единствено като спазват „хаковете“ на Джеси, при това без никакви съсипващи диети, като ядат всичко, което обичат и в каквито количества желаят. Звучи невероятно, но е факт. Джеси Инчауспе и богините на глюкозата са го доказали.

     

    Научете повече
  3. Атлас по География и икономика за 5. клас + Онлайн помагало (Атласи)

    Георги Кънев , Мимоза Контева , Петър Стоянов
    Атласи
    Book Space
    #13 тази седмица
    8,00 лв.

    Атласът по География и икономика е с приложение Онлайн помагало Интерактивни упражнения по География и икономика за 5. клас (нова програма). На някои от страниците има специфичен матричен баркод (QR код), чрез сканирането на който има бърз и лесен достъп до аудиоинформация по съответната тема. Атласът е съставен в съответствие с изискванията на Новата учебна програма по География и икономика за 5. клас в сила от учебната 2016/2017 г. и е съвместим с одобрените от МОН нови учебници.

    On-line Интерактивни упражнения (нова програма) по География и икономика за 5. клас, които са приложение към атласа се намират на сайта на издателството, в категорията Онлайн помагала към учебни атласи, подкатегория География и икономика за 5. кл. (нова програма). Достъпът до учебното Онлайн помагало става с код, който е отпечатан върху скреч карта, приложена към атласа. На гърба на картата има указания за активиране на кода. On-line Интерактивни упражнения са под формата на компютърни игри, по теми от новата учебна програма по География и икономика за 5. клас в сила от учебната 2016/2017 г.

    Подходящи са както за работа в клас, така и за самоподготовка. Усвояването и проверката на знанията става лесно, забавно и успешно. Помагалото съдържа също указания за работа и система за оценяване. Резултатите могат да служат за самоконтрол от ученика и контрол от страна на учители и родители.

    Активиране на кода:

    - Стъпка 1: Отворете сайта на издателство "Атласи", и и кликнете върху "Регистрирай се".
    - Стъпка 2: Попълнете появилата се форма за регистрация и следвайте указанията.
    - Стъпка 3: Влезте в сайта на издателство "Атласи" през "Вход за регистрирани потребители" с Вашия e-mail и парола, които вече сте попълнили в регистрационната форма.
    - Стъпка 4: От "Онлайн продукти" изберете категория: "Онлайн интерактивни учебни по география за 5. клас и натиснете "купи".
    - Стъпка 5: В появилата се форма за плащане, изберете "С предварително закупен код".
    - Стъпка 6: Въведете символите от кода на скреч картата (на латиница) и кликнете върху "плати".
    - Стъпка 7: Продуктът, за който се абонирахте е поставен в раздел "Моите on-line продукти", който се намира горе в дясно на екрана, в кутийката "Вход за регистрирани потребители".
    - Стъпка 8: Кликнете върху "Моите on-line продукти".
    - Стъпка 9: Кликнете върху зеления бутон "Влез".
    - Стъпка 10: Натиснете оранжев бутон "Start", за да работите с продукта.

    Съхранение на кода:

    - Кодът може да се използва само веднъж. Не предоставяйте кода на друго лице преди да сте го използвали. Издателство "Атласи" не носи отговорност, ако сте предоставили кода на друг и той го е активирал преди Вас.

    Научете повече
  4. Петте езика на любовта при тийнейджърите

    Гари Чапмън
    Нов човек
    Book Space
    #14 тази седмица
    15,90 лв.

    Също като възрастните, юношите отчаяно се нуждаят да се чувстват обичани. И все пак понякога е предизвикателство да отговорим на тази нужда на нашите деца, тъй като хората обикновено показват и приемат любовта по различни и често противоречащи си начини.

    Изследванията показват, че не връстниците, а родителите упражняват най-голямо влияние в живота на юношатаИ средството да оказваме такова влияние е любовта. Ключ към използването на това средство, според Гари Чапмън, е да се научим да изразяваме своята любов на език, който е разбираем за нашия младеж.

    • Октрийте как да определяте и говорите свободно основния език на любовта на своя юноша;
    • Придобийте ново разбиране как и защо юношите имат нужда да бъдат обичани по-различно, отколкото малките деца;
    • Научете какво стои в корена на голяма част от непокорното поведение на тийнейджъра и какво можем да правим в такива случаи;
    • Разберете как можете да се противопоставяте на прилива от насилие, безнравственост и отчаяние, който залива много младежи днес;
    • Открийте съвети за особените предизвикателства, които се изправят пред самотните родители и вторите бракове.

    Можете да посрещнете по-успешно нуждата от любов на своя юноша и по този начин да подкрепите по-добре своето дете във всяка област от живота, като получите ново разбиране за петте езика на любовта при тийнейджърите.

    Научете повече
  5. Най-жестоките серийни убийци

    Михаил Гуров
    Паритет
    рейтинг:
    20 % of 100
    Book Space
    #15 тази седмица
    21,90 лв.

    Макар серийните убийци да се срещат рядко, те събират в характера си най-мрачните страни на човешката природа, съчетавайки примитивните и извратени форми на сексуалност и агресивност. Защо подобни истории пораждат ужас, но едновременно с това будят и огромен интерес? Авторът, който е бивш криминален репортер, се основава на богат фактически материал. Той разказва за серийните престъпления, като привежда примери от уникални документи, публикува снимки на злодеите, както и откъси от техните изповеди и дневници.

    Всяка отделна глава представлява кратък очерк, изграден по законите на детективския жанр, което прави книгата интригуващо четиво за любителите на тази тематика.

     

    Научете повече
  6. Тетрадка към читанка за 1. клас (Просвета Азбуки)

    Красимира Брайкова, Донка Диварова, Росица Цанева
    Просвета Азбуки
    Book Space
    #16 тази седмица
    3,72 лв.

    Тетрадката към читанката за 1. клас на издателство „Просвета АзБуки” съдържа задачи и упражнения върху част от четивата. Упражненията и задачите може да бъдат използвани за допълнителна работа в час или в самоподготовката на учениците. Те подпомагат възприемането на художественото съдържание и формират умения за четене с разбиране.

     
    Научете повече
  7. Езикови задачи за 3. клас. Учебна програма 2019/2020 (Просвета)

    Красимира Брайкова , Донка Диварова , Росица Цанева
    Просвета
    Book Space
    #17 тази седмица
    9,90 лв.

    Помагалото е част от добре познатата и харесвана от много начални учители поредица „Езикови задачи”. То е преработено така, че да отговоря на актуалната учебна програма. Съвместимо е с всички учебници по български език и литература. Предназначено е за работа в клас, за самостоятелна работа вкъщи, за часовете по избираема или факултативна подготовка.
    Авторите са дългогодишни учители в начален етап и отлично познават възрастовите особености и способностите за възприемане на малките ученици. Те залагат на игровите похвати, които:

    • ангажират вниманието на ученика;
    • стимулират познавателната активност;
    • формират езикова култура.

    Включени са и теми за преговор, допълнителни упражнения и диктовки. Направени са и много междупредметни връзки с математика, околен свят, музика, изобразително изкуство. В края на помагалото са дадени отговорите на тестовите задачи.

    Научете повече
  8. Тетрадка № 3 по български език за 1. клас (Просвета Азбуки)

    Красимира Брайкова, Донка Диварова, Росица Цанева
    Просвета Азбуки
    Book Space
    #18 тази седмица
    6,03 лв.

    Тетрадка № 3 по български език е предназначена за периода след ограмотяването. Тя съдържа задачи и упражнения, чрез които се осъществява езиковото обучение и се формират комуникативноречеви умения. В края на тетрадката са предложени варианти за изходяща диагностика.

     
    Научете повече
  9. Здравословни закуски

    Генади Генадиев
    Вдъхновения
    Book Space
    #19 тази седмица
    20,00 лв.

    Чрез своята книга „Здравословни закуски“ фитнес треньорът Генади Генадиев има за цел да покаже, че придържането към здравословен и балансиран хранителен режим не е непременно обвързано с консумацията на безвкусна и еднообразна храна, нито с прекарването на безкрайни часове в кухнята за приготвянето ѝ.

    Заменяйки традиционните съставки с техни здравословни алтернативи и пресмятайки хранителния състав, авторът показва, че за да сме във форма, не е необходимо да се откажем от любимите си пържени филийки, пица, палачинки, банички.

    Някои от рецептите биха могли да бъдат използвани и за останалите основни хранения от деня, внасяйки разнообразие в менюто ни, без по никакъв начин да компрометират хранителния ни режим.

    Научете повече
  10. Сумрак - книга 4

    Пенелъпи Дъглас
    Сиела
    Book Space
    #20 тази седмица
    27,90 лв.

    Те са петима. Тя е една. И няма как да избяга.

    Емъри

    „Блекчърч“ е слух. Заплаха за разглезени отрочета – изолирано имение, където богаташи и политици затварят синовете си, когато се провинят. Привилегировани наследници като Уил Грейсън, който винаги е бил див, безразсъден и непочтителен спрямо порядките на доброто общество. А семейството му, начело с дядо му – сенатора, не може да си позволи още публични скандали.

    Не че последното му провинение беше изцяло по негова вина. Никой дори не подозираше, че златното момче на клана Грейсън може да има нещо общо с тихо и кротко момиче като мен. Ала той обичаше да ме закача, когато никой не гледа – а аз знаех, че сърцето му е нежно. И че може да ме защити от всичко.

    Всъщност той има пълно право да ме мрази. Всичко отиде по дяволите заради мен.

    Онази Нощ на Дявола. Записите. Арестите. Затвора. Всичко.

    И не съжалявам за нищо.

    Уил

    Затворът не може да ми стори нищо. Когато те заключат в клетка, всъщност ти дават свободата да се държиш като животното, за което те мислят. И да използваш заблудите им в своя полза.

    Не в липсата на самоконтрол е проблемът ми. Мога да седя в „Блекчърч“ без достъп до интернет, телевизия, алкохол или момичета, но знам, че ще изляза от това място и враговете ми ще си получат заслуженото.

    Чакам. Планирам. А с новата глутница вълци на моя страна отмъщението е въпрос на време.

    Това, което не очаквах и не планирах, беше появата ѝ. Не знам кой я e довел в „Блекчърч“ и защо са я зарязали с нас, но мога да усетя присъствието ѝ навсякъде. Емъри, най-големият ми враг,  е тук.

    Затворена с мен и още четири опасни звяра. Аз съм само един от проблемите ѝ.

    Но мога да бъда и спасение… Ако коленичи в сумрака и ми се помоли.

    Научете повече
Виж като Решетка Списък

Артикули 11-20 от 20

Настрой низходяща посока
на страница
Страница