BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Топ 20

Виж като Решетка Списък

Артикули 11-20 от 20

Настрой низходяща посока
на страница
Страница
 1. Най-жестоките серийни убийци

  Михаил Гуров
  Паритет
  рейтинг:
  20 % of 100
  Book Space
  #11 тази седмица
  21,90 лв.

  Макар серийните убийци да се срещат рядко, те събират в характера си най-мрачните страни на човешката природа, съчетавайки примитивните и извратени форми на сексуалност и агресивност. Защо подобни истории пораждат ужас, но едновременно с това будят и огромен интерес? Авторът, който е бивш криминален репортер, се основава на богат фактически материал. Той разказва за серийните престъпления, като привежда примери от уникални документи, публикува снимки на злодеите, както и откъси от техните изповеди и дневници.

  Всяка отделна глава представлява кратък очерк, изграден по законите на детективския жанр, което прави книгата интригуващо четиво за любителите на тази тематика.

   

  Научете повече
 2. Методът на глюкозната богиня

  Джеси Инчауспе
  Колибри
  Book Space
  #12 тази седмица
  25,00 лв.

  Джеси Инчауспе е родена във Франция през 1992 г., завършва математика в лондонския „Кингс колидж“ и биохимия в университета „Джорджтаун“ във Вашингтон, живее в Париж и Ню Йорк. През 2019 г. създава в Инстаграм акаунта Богинята на глюкозата – @glucosegoddess, в който пише и обменя информация с десетки хиляди свои последователи за ролята на глюкозата за човешкото физическо и психическо здраве. Три години по-късно издава книгата „Глюкозната революция“ (ИК „Колибри“, 2023), станала за по-малко от година абсолютен световен бестселър и преведена на повече от 30 езика.

  Следва „Методът на глюкозната богиня“, която Джеси пише по настояване на свои читатели: Защото на много от вас им се искаше повече от това, което предлагаше първата ми книга. „Методът“ е четириседмична подробна и конкретна програма за здравословен и щастлив живот, включваща 100 рецепти, които ще ви позволят да стабилизирате кръвната си захар, да възвърнете енергията си, да се разделите завинаги с „вълчия глад“, да изчистите кожата си, да забавите процеса на стареенето и да спите по-добре от всякога. И най-хубавото от всичко: да престанете да броите калориите и да ядете колкото и каквато храна обичате.

  Научете повече
 3. Квантова психология

  Лист
  Book Space
  #13 тази седмица
  19,90 лв.
  През цялата човешка история мислите, ценностите и поведението са били обуславяни от езика и преобладаващия поглед към Вселената. Но в последните десетилетия с нахлуването на квантовата механика, относителността, не-Евклидовите геометрии, не-Аристотеловата логика и общата семантика научната визия за света драматично се измени. Въпреки това обаче човешкото мислене все още е здраво вкоренено в космологията на Средновековието.„Квантова психология“ (издадена за първи път през 1990-а, но запазила актуалността си до днес) преобръща начина, по който мозъкът ни възприема нас самите – и Вселената – през XXI век. Някои наричат книгата материалистична, според други е научна, а трети настояват, че е мистична. Всъщност тя е всяко от тези неща – и нито едно от тях. Научете повече
 4. Каймакчалан - Из дневникът на сестра Евга

  Данаил Кацев-Бурски
  Еделвайс
  Book Space
  #14 тази седмица
  15,00 лв.
  Разказаното в тази книга е част от дневника, който една българска медицинска сестра си е водила по време на Първата световна война, докато се грижи за ранените войници. Благодарение на нейните записки, ние имаме възможността да видим войната от другата страна на медала, не тази бляскавата, на геройството и военните победи, а тази на осакатените и болните, които са резултат от всеки военен конфликт. Сестра Евга, с характерната за една жена емоционалност, записва своите размисли върху войната и нещастията, свързани с нея – както на фронта, така и в тила. Всичко това, примесено с нейните лични душевни терзания, ни предоставя чрез този дневник един необикновен поглед към Първата световна война.Разбира се, имаме и мъжкото впечатление от войната. Получаваме го от подпоручик Тихол – възлюбеният на сестра Евга. Грижейки се за него, тя тайно чете записките му, правени при отбраната на митичния Каймакчалан. И така, преплитайки се, разказите от двата дневника описват двете лица на войната – героизма на българските войници, защитаващи родината на фронта и страданията на тези в тила, изпитващи последствията от нея. Научете повече
 5. Кера

  Веселина Кожухарова
  Хермес
  Book Space
  #15 тази седмица
  17,95 лв.

  Емоционална история, търсеща корените на българската душевност.

  Още като невръстно дете Кера губи майка си, а с нея топлата ласка и грижа в семейството. Момиченцето отрано се научава на тежък труд и се сблъсква с несправедливо отношение. Но с неволите идват и малките човешки радости – миговете с вярната приятелка, първата любов, седенките. Кера пораства красива, силна и с доброта в сърцето, която никога не губи, дори и в най-непосилните изпитания.

  Странни сънища от далечното минало обаче навестяват нощите ѝ. В тях Керана, изповядваща богомилското учение, извървява труден път, за да изпълни свещената си мисия. А съдбата ѝ сякаш се преплита с тази на Кера.

  Романът е емоционално въздействащ опит за търсене на корените на българската душевност и откровение за това как историческите катаклизми са изпитание за мисията на жената да бъде майка, съпруга и любима.

  Научете повече
 6. В леглото с мъжа ти - Бележки на любовницата

  Ника Набокова
  Ера
  Book Space
  #16 тази седмица
  15,99 лв.
  Думата любовница обикновено извиква във въображението дългокрака нимфа с пищна гръд, сладострастна, пресметлива и фатална. Ника Набокова разбива този мит! Самата тя е била „другата жена“ и от позиция на опита си, както и на база на психологическите изследвания в сферата, ни дава всички отговори – директно и без завоалиране.Всички ситуации, през които минава такава връзка - любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които колебанията са повече от решенията. Авторката дава рецепти за преодоляването им, но и за откриването и овладяването на истинските причини една жена да изпадне в тях.Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в популярни предавания. Ясно формулирани, ефективни и лично проверени методи, със задълбочени познания за човешката психика и взаимоотношения - Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете готови! Научете повече
  Няма наличност
 7. Генералите на Вермахта

  Надежда Хисамутдинова
  Паритет
  Book Space
  #17 тази седмица
  21,90 лв.

  Кой е Теодор фон Бок? Каква роля изиграват Франц Халдер и Вилхелм Кайтел за формирането на военната машина на Хитлер? Книгата прави оценка на пълководческия талант на генералите на Вермахта и разглежда детайлно бойните операции, водени от тях, като наред с това увлекателно са разказани моменти от техния личен живот, кариера, походи и битки, гръмки победи и безславни поражения. Именно тези хора разработват плана за мълниеносното нападение над Франция, с тяхна помощ са превзети Полша, Норвегия и Югославия, щурмувани са Сталинград и Севастопол. Повечето от тези генерали са заклети последователи на Фюрера и остават верни последователи на режима му до самия край.

  Научете повече
 8. Реал Мадрид - Владетелят На Европа

  Ники Александров
  Premium books
  Book Space
  #18 тази седмица
  15,00 лв.

  „Кралският клуб“ има изключително богата, интересна и любопитна история. Можете да се докоснете до нея чрез тази книга. Ако пък сте страстен фен на отбора и вече я знаете – да научите все пак някой убягнал ви факт, да допълните своите познания. Ако и в това отношение сте пълен отличник и няма къде да ви хванем в крачка – то използвайте това, което държите в ръцете си, като помагало и като обобщен материал, хронологически подреден, за да изпитате приятели, колеги или просто други фенове на "Реал" и на футбола изобщо. 

  Невъзможно е историята на клуб като "Реал" (Мадрид) да бъде събрана в 300 въпроса и отговора. Тя е безкрайна. Поради това съвсем безропотно приемаме критиката, че не сме отбелязали поне с едно въпросче еди-кой си футболист или не сме вмъкнали някъде из страниците еди-коя си победа или даден гол. Повярвайте, това е непосилна задача.

  Но сме се постарали книгата да е интересна и занимателна и съдържанието да е достойно за клуб като "Реал".  

  14 пъти на върха в Европа! И още десетки други трофеи. Това е знаменателно! Това е повече от впечатляващо! Това е просто "Реал" (Мадрид)!

  Научете повече
 9. Божествената майка

  Хули Леонис
  Ентусиаст
  Book Space
  #19 тази седмица
  20,00 лв.

  В тази книга Хули Леонис ни разказва за взаимоотношенията със собствената ни майка. Показва ни колко различни могат да са връзките с нея и как ние всъщност имаме най-точната майка за себе си, която ни помага да научим най-важните за нас уроци. Но за да разберем, че всичко в отношенията с майка ни е наред, трябва да отворим съзнанието си и да погледнем отвъд социално установения модел за връзка. Тази книга ще ви помогне именно в това начинание.

  Това е един изключителен наръчник по себепозна­ние, който ще ви поведе на вълшебно пътешествие и ще ви даде отговори на въпроси, за които дори не сте се замисляли.

  Готови ли сте да опознаете себе си чрез собствената си майка и да разберете, че притежавате божествена връзка с нея, за която не сте и предполагали? А готови ли сте да се запознаете и с Божествената майка? Защото Божествената майка е готова за вас и ви очаква.

  Научете повече
 10. Читанка за 3. клас: Голямото приключение. Учебна програма 2019/2020 - Пенка Димитрова (Просвета Плюс)

  Мария Бончева , Невена Петрова , Пенка Димитрова
  Просвета Плюс
  Book Space
  #20 тази седмица
  14,67 лв.
  Читанката предлага разнообразни по жанр текстове: приказки, басни, разкази, стихотворения, народни песни, гатанки, пословици, кратки нехудожествени текстове. Те са подбрани с оглед на своята четивност и съдържателна достъпност. Представено е творчеството както на класиците на българската и световната литература, така и на съвременни наши и чужди автори. Това прави читанката актуална и интересна, а работата с нея съдейства за изграждането на национална идентичност у третокласниците.
  Предложените учебни задачи са насочени към: 
  • развитие на четивната техника; 
  • четене с разбиране на художествен и нехудожествен текст.
  • екипна работа; 
  • изготвяне на колективен или личен проект; 
  • драматизация на художествен текст. 
  Новите литературни понятия са представени по практически път. Формирането им е подпомогнато от пояснителни определения.

   

  Научете повече
Виж като Решетка Списък

Артикули 11-20 от 20

Настрой низходяща посока
на страница
Страница