BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Български език за 12 клас - Петров- 2021г. (Булвест 2000)

  • Година: 2021
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9789541816059
11,90 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 70 лв.

Лоялна програма

Спестявай, докато пазаруваш

Право на връщане

до 14 работни дни

Учебникът е създаден с цел да обогати, надгради и обобщи знанията за българския език, усвоявани през целия цикъл на обучение в средното училище. Ориентиран е към подготовката на учениците за държавния зрелостен изпит в края на 12. клас. Целта на авторите е на основата на предложеното съдържание и видовете дейноста учениците лесно и бързо да овладяват и надграждат наученото и неусетно да се подготвят за различните форми на изпитване.

 
Концепцията и структурата на учебника са утвърдени и са доказали своята ефективност при обучението по български език в предишните класове, което улеснява работата с изданието на всички – учители, ученици, родители. Работата върху въвеждащите в урочните статии текстове, дискусиите и анализите им са основа за развиване и усъвършенстване на функционалната грамотност на дванайсетокласниците. Научната информация е представена достъпно, ясно и кратко, а разнообразните по степен на трудност и по тип задачи са насочени към повишаване на езиковата култура и комуникативните им компетентности.
 
Съдържание: Учебникът има четири раздела:
 
Начален преговор
Прилагане на книжовни норми в комуникативната практика
Текстове за участие в комуникативната практика
Годишен преговор
Урочните статии предлагат информация за речевото общуване и за текста и неговото целесъобразно използване.  Особено полезни са разработките, посветени на използването на текстове при осъществяване на социални контакти, които ще бъдат част от всекидневието на учениците след завършване на средното им образование (Интервю при кандидатстване за работа и/или за обучение, Мотивационно писмо, Библиография).
 
Голямо улеснение при подготовката за ДЗИ са приложенията в края на учебника, които съдържат синтезирана информация за основните езикови правила, най-честите отклонения от тях и подходящи примери.
 
Към всяка тема има кратък тест за проверка и самооценка на знанията.
 
 
 
Предвижда се издаването на Книга за учителя по български език в 12. клас, в която ще бъдат включени ценни методически указания и варианти за организация на учебните часове, допълнителни материали – отговори на тестовите задачи от учебника, критерии за оценяване и др.
 
 
 
Предимство на учебника е и разширеното съдържание на електронния му вариант. Към всяка тема са включени допълнително:
 
информационни ресурси – допълва се и се надгражда учебното съдържание или познания на учениците за света и човека;
задача за работа с текст – за развиване и усъвършенстване на функционалната грамотност;
тестови задачи от различен тип и с различна степен на трудност – за проверка, оценяване и самооценяване на знанията;
задача за редактиране – за повишите равнището на езиковата култура;
задача за самостоятелно създаване на текст – за затвърдяване на комуникативните умения;
проект – за развиване на социокултурните, езиковите и комуникативните компетентности.
Повече информация
Автор Ангел Петров, Мая Падешка, Мариана Балинова
Издателство Булвест 2000
Корица Мека
Година 2021
Език Български
ISBN 9789541816059
Страници 96
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Български език за 12 клас - Петров- 2021г. (Булвест 2000)
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 70.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.