BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Балетът в Бургас

  • Година: 2022
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786197497939
25,00 лв.
Ново

Безплатна доставка

За поръчки над 50лв.

Лоялна програма

Спестявай докато пазаруваш

Право на връщане

до 14 работни дни

„Балетът в Бургас“ е значим изследователски труд, със сериозен принос към историографията на балета в България и по-детайлно към възникването и развитието на балета в Бургас. За първи път в научната ни мисъл се проследява и анализира пътя на танцовото изкуство в Бургас от началните му любителски прояви в края на ХIХ век до настоящия момент, когато балетната трупа в Държавна опера – Бургас има вече над 40 годишно самостоятелно творческо развитие.“
Проф. Анелия Янева

Д-р Росен Методиев е роден в град Бургас. Учи класически танц в школата към Дома на културата на транспортните работници с ръководител Мария Аврамова. По-късно поема ръководството на състава и създава „ Танц студио R“ – Бургас, един от първите модерни балети у нас, чиито възпитаници се вливат в състава на Бургаската опера. През 2002 г. създава първата паралелка по „Класически танц“, а през 2004 г. и по актьорско майсторство в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Дипломира се като „Бакалавър“ по „Хореографска педагогика“, специалност „Класически танц“(1999) и „Магистър“ – „Хореографска режисура“ (2015) в Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград.

От 2021 г. има защитена образователна и научна степен „Доктор“ по специалност „Музикално и танцово изкуство“, защитена към ИГ „Музикален театър“ в Институт за изследване на изкуствата при БАН. Преподавател и до момента по дисциплините Класически танц, Исторически танци, Характерни танци, Съвременни танцови техники, Композиция и импровизация, Теория и методика на специалността, История на танца, Актьорско майсторство, Сценично движение и Пантомима в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Поставял е над 70 балетни спектакли, танци към драматични спектакли и мюзикъли у нас и в чужбина.

Повече информация
Автор Росен Методиев
Издателство Знаци
Корица Мека
Година 2022
Език Български
ISBN 9786197497939
Страници 312
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Балетът в Бургас
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.