BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Цветовете на нощта

  • Година: 19.04.2022 г.
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9789542621447
16,95 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 50лв.

Лоялна програма

Спестявай, докато пазаруваш

Право на връщане

до 14 работни дни

Той има невероятна дарба и ще се впусне в заплетено разследване на тайнствен артефакт

Норт Частейн притежава необичайна дарба - паранормално нощно зрение, с което проследява най-опасните психо престъпници. Той научава, че баща му е изпаднал в кома след нападение заради артефакт, принадлежал на дядо му, който е работил за тайна правителствена лаборатория.

За да спаси живота на баща си, той трябва да намери въпросния артефакт. И да докаже почтеността на дядо си, считан за предател от мнозина от членовете на тайната организация Фондацията.


Втората книга от фантастичната трилогия на Джейн Ан Кренц „Мъгливото езеро“

Дарбата на Норт Частейн отслабва с всеки изминал ден и той съзнава, че не може да се справи сам. Обръща се за помощ към посредничката Сиера Рейнс, която познава подземния свят на колекционерите на антики и реликви. Двамата се впускат в търсене на артефакта и не след дълго се озовават на мястото на инцидента от преди няколко десетилетия в градчето Фог Лейк. Инцидент, който белязва цели поколения и променя живота им завинаги.

Норт и Сиера ще разкрият шокиращи истини за случилото се през онази съдбоносна нощ. Някой обаче ги следи и ще направи всичко по силите си тайните от миналото да останат заровени завинаги…

Откъс

- Защо искате да ме убиете? - попита Сиера Рейнс. - Аз съм просто посредник.
- Съжалявам, мис Рейнс. - Паркър Кийгън насочи пистолета към нея. Оръжието леко потрепваше в ръката му. В очите на Кийгън гореше истинска страст - не сексуална, а друг вид лудост, не по-малко опасна. - Опасявам се, че това е краят на нашите делови отношения.

Поредният луд, обсебен, параноичен колекционер, помисли си Сиера. Трябваше да го предвидя. Проблемът беше, че повечето от клиентите й можеха да бъдат определени като луди, обсебени или параноични - обикновено някаква зловеща комбинация от трите. Ако избягваше всички колекционери и дилъри в бизнеса с горещи артефакти, които попадаха в една или повече от тези три категории, щеше да остане без работа само след един ден.

Кийгън обаче се оказа по-голям проблем от повечето й клиенти. Първо, имаше пистолет. За щастие малко от колекционерите и дилърите, с които работеше, бяха стигнали дотам, че да я заплашват с пистолет, въпреки че двама бяха вадили ножове, а един тип се бе опитал да я заключи в багажника на кола, която възнамеряваше да избута от кея в езерото Вашингтон. Повечето колекционери се въодушевяваха от сключването на успешна сделка и горяха от нетърпение да продължат да правят бизнес с нея. Бавно, но сигурно тя си създаваше репутация на надежден и дискретен партньор.

Не би трябвало да е изненада, че в новия й бизнес имаше и някои затруднения. При всичките си предишни опити да открие призванието си  беше срещала проблеми и бе преживявала провали. Започваше да мисли за себе си като за сериен убиец в кариерата си.

Намираха се в частната галерия на Кийгън. Подобно на галериите на повечето колекционери, обсебени от паранормални артефакти, помещението беше преустроен сутерен. В голямата къща нямаше никой друг, а най-близките съседи бяха на километър разстояние. Ако Кийгън я застреля, никой нямаше да чуе изстрела.

- Не ме разбирайте погрешно, мис Рейнс - каза Кийгън. - Много съм ви благодарен, че открихте артефакта и го доставихте толкова бързо и така дискретно. Проблемът е, че сега знаете твърде много за моята колекция и за моите бизнес дела.

Кийгън не изглеждаше особено опасен. Слаб, нисък, на средна възраст, той имаше излъчването на педантичен учен. Но през последните няколко месеца Сиера беше открила, че когато става въпрос за колекционери и дилъри, външният вид неизменно заблуждаваше.

Огледалата обаче никога не лъжеха, не и човек с нейните способности. А тук, на стената точно зад Кийгън, беше окачено едно голямо огледало от деветнайсети век в претенциозна рамка. Като задейства способностите си, тя можеше да види отражението на неговото енергийно поле. Единственият начин, по който можеше да го опише, беше нестабилен.

Не че й беше нужно огледало, за да стигне до тази диагноза, помисли си тя.

- Аз съм агент на „Трезора“, мистър Кийгън – каза тя, като запази тона си учтив, но твърд. - Знаете не по-зле от мен, че мистър Джоунс няма да бъде доволен, ако някой от посредниците му бъде убит по време на работа.

- Обмислих проблема с мистър Джоунс. Не се притеснявайте, мис Рейнс, тялото ви никога няма да бъде открито. Възнамерявам да кажа на Джоунс, че не сте успели да доставите артефакта. Той ще реши, че сте го откраднали и сте изчезнали с него.

- Не - каза Сиера. - Той няма да повярва. Не бихте искали да ядосате мистър Джоунс.

- Не се страхувам от Джоунс - отсече Кийгън.

Но звучеше така, сякаш се опитваше да убеди себе си, а не нея.

- Няма причина да ме убиете - повтори тя внимателно. - Получихте артефакта. Репутацията, която си е изградил Мистър Джоунс, се основава на пълна конфиденциалност. Докато клиентите му не се опитват да го измамят, той пази тайните им. Агентите му - също.

- За съжаление, аз имам проблеми с доверяването - каза Кийгън.
- Сериозно? Оказва се, че и аз имам някои проблеми. - Тя му се усмихна ослепително и небрежно свали едната от елегантните черни кожени ръкавици. - Затова, разбира се, вземам предпазни мерки на всеки етап от доставката.
Кийгън се намръщи.
- Какво би трябвало да означава това?

Сиера вдигна ръката си към малкия медальон, който носеше. Отвори го, за да разкрие огледалото в него. Това не беше стандартно огледало, а по-скоро плосък кръг от силно отразяващ кристал.
- Няма да ви отегчавам с подробно обяснение как става това - каза тя. - Това би включвало малко сложна физика. Единственото, което наистина трябва да знаете, е, че ще припаднете.

- Да припадна? Вие сте луда. Защо ще припадам? В отлично здраве съм. Аз съм веган.
Тя бързо намери фокуса и насочи малко топлина през огледалния кристал, отразявайки потоците от енергийното поле на Кийгън обратно към него. Отразените вълни изпратиха еквивалента на токов удар към аурата му, като на практика предизвикаха късо съединение.

Кийгън се скова. Клепачите му трепнаха и се затвориха. Пистолетът падна от ръката му и той се свлече на пода без стон.

Чу се остър звук и красивото огледало от деветнайсети век на стената се покри с паяжина от пукнатини.

Главното е контролът, напомни си Сиера. Тя беше доста добра, когато ставаше въпрос за насочване на енергия през кристала, но когато беше нервна, понякога нещата се объркваха. В този случай беше жалко, защото старинното огледало определено имаше паранормално излъчване. В добро състояние щеше да струва много пари на черния пазар.

Тя обаче имаше по-сериозни проблеми. Пръстите й пареха. Размаха няколко пъти ръката си в инстинктивен, но напълно безполезен опит да облекчи усещането за изгаряне. Бързо нахлузи кожената ръкавица.

Сиера затвори медальона и се втурна през галерията. Приклекна до Кийгън, но не й се искаше да сваля ръкавицата си, за да докосне шията му и да провери пулса му. За щастие гърдите му се повдигаха и спускаха нормално. Той беше жив, но в безсъзнание. Нямаше как да разбере колко дълго ще остане в това състояние или какво ще си спомня, когато се събуди.

Нямаше значение. Що се отнася до нея, сделката беше приключена. Беше си свършила работата. Купувачът не беше успял да изпълни своята част от сделката. Достатъчно лошо беше, че се опита да я убие.

Повече информация
Автор Джейн Ан Кренц
Издателство Хермес
Корица Мека
Година 19.04.2022 г.
Език Български
ISBN 9789542621447
Страници 320
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Цветовете на нощта
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.