BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Хитлер - роден във Версай

  • Година: 2022
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786197186871
25,00 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 50лв.

Лоялна програма

Спестявай, докато пазаруваш

Право на връщане

до 14 работни дни

Емблематичният германски историк Ернст Нолте нарича периода между 1917 и 1945 г., който включва двете световни войни, „30-годишната Европейска гражданска война“. Неговата теза, която споделят още много историци по целия свят, е, че двата конфликта, които разтърсват европейския континент до основи, не трябва да се разглеждат като отделни исторически епизоди, а представляват една продължителна конфронтация между Великите сили в Европа, която на два пъти кулминира в световни войни, а между тях огънят на антагонизма е привидно угаснал, но продължава да тлее под повърхността.

Белгиецът Леон Дегрел отговаря защо след края на Първата световна война не настъпват траен мир и разбирателство в духа на Четиринайсетте точки на американския президент Удроу Уилсън, а се стига до тази „Европейска гражданска война“, която завършва едва през 1945 г. и коства десетки милионни животи и един опустошен континент.

Резултатът е „Хитлер – роден във Версай“ – едно мащабно историческо изследване на базата на оригинални френски, белгийски, немски, английски, руски и американски източници, в което читателят ще стане свидетел на лицемерието, омразата, подлостта и безграничния апетит за плячка на победителите спрямо победените от Голямата война.

Версайският и сродните му договори, наложени на Германия и нейните съюзнически държави след края на войната, залагат детонаторите, които взривяват следващия световен конфликт.

Безмилостните клаузи на Версайския договор са основната предпоставка, която улеснява възхода на Хитлер в Германия. Абсурдното прекрояване на границите и създаването на франкенщайнови държави от типа на Чехословакия и Югославия неминуемо възбуждат реваншистки настроения сред онеправданите народи, които от своя страна водят до Втората световна война.

Именно случилото се на тази „мирна“ конференция е ключът към разбирането на историята на ХХ век. А Леон Дегрел със своя нестандартен стил успява по вълнуващ начин да ни направи преки свидетели на тези събития, белязали световната политика до ден-днешен.

Повече информация
Автор Леон Дегрел
Издателство Еделвайс
Корица Мека
Година 2022
Език Български
ISBN 9786197186871
Страници 404
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Хитлер - роден във Версай
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.