BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Информатика за 11. клас - Профилирана подготовка - Модул 2 - Структури от данни и алгоритми

  • Година: 2021
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786197243963
14,99 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 50лв.

Лоялна програма

Спестявай докато пазаруваш

Право на връщане

до 14 работни дни

Учебник по информатика за 11. клас - профилирана подготовка - Модул 2: Структури от данни и алгоритми на издателство „Изкуства“ - нова учебна програма 2021/2022

Учебната програма предвижда модулът да завърши с разработване на проекти, затова в този раздел сме предвидили един урок за важните неща при работата по проект, не само за нуждите на модула, но и като част от общата професионална култура на профилиращи се в областта на информатиката ученици. Дадени са и няколко примерни задания за проекти.

Изданието е съобразено с новата учебна програма и е одобрено от МОН!

Първа глава на учебното помагало е посветена изцяло на темата Алгоритми - обстойно е разгледано понятието алгоритъм, въведен е формален механизъм за представяне на алгоритми (МПД) и оценка на сложността им. Припомнени са основни неща от ООП и реализацията на алгоритми в програми. Въведено е понятието рекурсия и техниката за оценяване сложността на реализирани в програми алгоритми, включително и рекурсивни.

Глава втора е насочена към структурирането на данни със средствата на езика (едномерни и двумерни масиви, низове и реализацията им с масиви от тип char) и представянето на някои базови алгоритми (сортиране, сливане, двоично търсене в сортирани масиви, двоично търсене на отговора).

Трета глава въвежда в понятието абстрактен тип и са показани големите възможности да се обогатят техниките за структуриране на данни с помощта на реализации на АТ в класове от обекти. Реализирани са АТ Дробно число и Голямо цяло. Представени са колекциите на езика C#, които реализират основни АТ, както и най-често използваните списъци, опашка и стек (като за последните два са предложени и собствени реализации.

В четвърта глава са представени Комбинаторните структури. Въведени са и основните линейни комбинаторни конфигурации - вектори, вариации, пермутации, комбинации без и с повтаряне на елементите и са реализирани основни операции с тях. Разгледани са регулярните формални езици, представянето им с регулярни изрази и съответния клас от обекти на C# за работа с регулярни изрази.

В пета глава са дефинирани не-линейните АТ графикореново дърво. Подробно са разгледани различните възможности за структуриране на данните за тези АТ и са реализирани някои от най-важните алгоритми за графи. Въведен е АТ хеш-таблица и са показани възможностите за бързо търсене с използване на хеш-таблици. Представен е клас от обекти Dictionary, като пример за използване на хеширане.

Повече информация
Автор Красимир Манев, Велислава Христова, Нели Манева
Издателство Изкуства
Корица Мека
Година 2021
Език Български
ISBN 9786197243963
Страници 142
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Информатика за 11. клас - Профилирана подготовка - Модул 2 - Структури от данни и алгоритми
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 50.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.