BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Изкуството да рисуваш анатомия

  • Година: 2018
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786191951826
24,00 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 70 лв.

Лоялна програма

Спестявай, докато пазаруваш

Право на връщане

до 14 работни дни

Кой не иска да се научи да рисува бързо, уверено и прекрасно? В това помагало ще намерите основните познания, необходими на начинаещи и напреднали, за да навлязат в света на изобразителното изкуство.

Книгата включва 192 страници с упражнения, напътствия и полезни съвети, свързани с най-важните аспекти относно рисуването на човешки фигури. С началните глави ще научите всичко за материалите и пособията за рисуване, правилното наблюдаване на моделите, щриховането, разположението на мотивите в пространството и правилната структура на изображението.


За рисуването на човешка фигура са необходими основни познания по анатомията и пропорциите. Ето защо ние отделихме специална глава на тази тема. В богатите раздели с упражнения ще откриете изобилие от разнообразни портрети на деца и възрастни, хора в покой и движение, примери за рисуване на голи тела и на елементи като уста, нос, очи, коса и т.н. Наръчникът е полезен както за начинаещи, така и за напреднали художници в проследяването стъпка по стъпка последователността на рисуване от първата скица до цялостна картина. Книгата завършва с интересни идеи за рисуване на герои от света на мангата.

Този изключителен сборник е създаден на базата на наръчници за рисуване на Уолтър Фостър, които са високо ценени и досега от тях са продадени над 1,5 милиона екземпляра.

***

Музеите ни показват колко очарователни са картините на мъже, жени и деца: едва ли има друг мотив в историята на изкуството, който да е толкова вълнуващ и за съвременните художници. Не само големите творци като Леонардо да Винчи или Дюрер, оставили големи автопортрети, а също и графитите на съвременните художници като Кийт Харинг и други са израз на този дълбок конфликт на човека със самия себе си и човечеството.

Ако искате да рисувате хора, не се колебайте да направите първите стъпки с рисуването на портрети. Дори в началото портретите, които рисувате, често ще са сполучливи. Или както е казал известният американски художник Уилям Ф. Пауъл: „Да нарисуваш едно лице не е по-трудно, отколкото да нарисуваш всичко останало“.

С наръчника „Изкуството да рисуваш анатомия“ ще усвоите структурата на лицата, да забелязвате отличителните им черти и как да ги изобразявате. Поредица от съвети в книгата ще ви помогнат да усвоите как да работите със светлина и сенки, как да изберете подходящ фон и на какво да обърнете внимание при рисуване от снимка или на жив модел.

Независимо дали ще изобразявате портрети, голи тела или облечени фигури в движение и как те да изглеждат правдоподобно и реалистично, основните познания по анатомия и пропорциите са ключови, затова този наръчник акцентира върху отделните части на тялото и как да ги изобразете от различни ъгли.

Наръчникът „Изкуството да рисуваш анатомия“ включва следните теми:

- Основни познания: материали, работа с молив, основни техники, защриховане на тела, разполагане на човешки фигури в пространството, фигури в цял ръст

- Пътят към идеалния портрет: как най-лесно да нарисувате портрет, изящен портрет на жена, рисуване на възрастни, анатомия на лицето, лице в анфас и под различни ъгли, елементи на лицето, изобразяване на око, ухо, нос, уста и устни, избор на фон, рисуване на модел, рисуване на мъж в профил и др.

- Анатомия и пропорции: основни познания по анатомия, пропорции на тялото – при възрастни и деца, изобразяване на торс, ръка и крак от различни страни и др.

- Рисуване на голо човешко тяло за начинаещи: изработване на анатомията, усет за тяло, седяща жена, стояща жена, лежащ мъж, фигура и фон, голо тяло в естествена поза

- Поза и движение: движение на човешкото тяло, спортуващи хора, изобразяване на баланс, облекло и гънки, оптическо скъсяване, изобразяване на жена, седяща до прозорец, и мъж в люлеещ се стол

- Деца: портрет на дете, профил на момиче, пропорции на детското лице, портрет на бебе, малко момиченце, русокосо момиче, чернокожо момиче – портрет с въглен, азиатско момиче – портрет с туш, изобразяване на движения и др.

- Манга и още нещо: материали, създаване на фигури, глави и лица, коси и прически, изражения и мимики на лицето и др.

 

Във всяка от главите на „Изкуството да рисуваш анатомия“ последователно, стъпка по стъпка, се проследява създаването на всеки от моделите или отделните елементи на тялото, като рисунките са съпътствани с немалко съвети, за да ви помогнат да рисувате умело и с разбиране. Тази книга ще ви помогне чрез много­бройни примери как от простите форми да съз­давате удивителни портрети.

Повече информация
Издателство Книгомания
Корица Твърда
Година 2018
Език Български
ISBN 9786191951826
Страници 224
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Изкуството да рисуваш анатомия
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 70.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.