BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Изкуството да рисуваш човешка фигура

  • Година: 2015
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786191950034
28,00 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 70 лв.

Лоялна програма

Пазарувай и спестявай

Право на връщане

до 14 работни дни

Книгата включва почти 200 страници с упражнения, обхващащи най-важните аспекти относно рисуването на човешки фигури, които биха били интересни за запалените художници. Тук може да избирате от стотиците представени мотиви, включващи вълнуващи и разнообразни портрети на деца, мъже, жени и възрастни хора, както и анатомични рисунки и интересни идеи за рисуване на голи тела. Също така може да проследите последователността на рисуване от първата скица до завършената картина.

Кой не иска да се научи да рисува бързо, уверено и прекрасно? В това помагало ще намерите основните познания, необходими на начинаещи и напреднали, за да навлязат в света на изобразителното изкуство.

След въведението са изложени най-важните аспекти в рисуването на човешки фигури на лесен и достъпен език. Ще намерите също и практични съвети , илюстрирани с рисунки. Изброени са необходимите материали за рисуване.

И това не е всичко! Който усвои рисуването на човешки фигури, ще иска да експериментира. Сложните мотиви за напреднали, нетрадиционните техники за рисуване, мангите и комиксите ще ви предложат привлекателни възможности да приложите наученото.

Този изключителен сборник е създаден на базата на книгите за рисуване на Уолтър Фостър, които са високо ценени и досега от тях са продадени над 1,5 милиона бройки.

***

Ако искате да нарисувате човек или портрет, който не само да прилича на модела, от който гледате, но и да има художествено въздействие, трябва да познавате основни техники в рисуването като: щриховане, наблюдава­не и изучаване на модела, рисуване с прости геометрични форми и ком­позиране на картината. Тези основни техники са лесни за усвояване. С подходящи материали и малко упражнения и начинаещи биха могли бързо да постигнат добри резултати и да нарисуват красиви портрети. Следвайте показаното стъпка по стъпка в наръчника за рисуване „Изкуството да рисуваш човешка фигура“.

Колкото и различни да са чертите на лицето на всеки един човек, не е трудно да усвоите рисуване на портрети. Структурата на ли­цата ни следва няколко прости правила, с които можете на спокой­ствие да се запознаете в тази книга. Колкото повече различни хора рисувате, толкова по-бързо ще започнете да забелязвате отличи­телните им черти и съвсем скоро дори ще знаете как точно да ги изобразите.

Ще се научите как да работите със сянка и светлина, как да изберете подходящ фон или на какво да обърнете внимание, ако използвате снимка или жив модел. Всички тези съве­ти ще ви помогнат да изградите самочувствието си на художник и да рисувате все по-умело.

С наръчника „Изкуството да рисуваш човешка фигура“ ще усвоите:

- Основни познания по рисуване: материали, техники на защриховане, работа с молив, пропорции на лицето, основни форми на лицето, женски лица в профил и анфас, положения на главата, фигури в цял ръст, позициониране на фигури в пространството

- Пътят към идеалния портрет: анатомия и повърхнини на лицето, лице в анфас и различни профили, основни елементи на лицето – очи, уши, нос, уста и устни, рисуване на профил на мъж, възрастна жена, младо момиче и др.

- Работа със светлина и сянка

- Рисуване на модел

- Детски портрети: пропорции на детското лице, рисуване на малко момиченце, бебе, азиатско и чернокожо момиче и др.

- Форми на човешкото тяло: пропорции на тялото, торс, крак и ръка от различни страни, стъпала

- Облекло и гънки

- Изобразяване на движения

- Оптическо скъсяване

- Рисуване на голо тяло – усет за тяло, седяща жена, стояща жена, лежащ мъж, голо тяло в естествена поза

- Портрети за напреднали: материали и основни техники за напреднали – осветяване на модела, рисуване на млада жена с дълга коса, млад мъж с брада, възрастен мъж в полупрофил и др.

- Рисуване на комикси – карикатури и супергерои

- Рисуване на манга за начинаещи – композиция, глави и лица, коси и прически, изражения и мимики на лицето, създаване на герой

- Пленителният свят на фентъзи героите – елфи, циклоп, трол, джудже, кентавър

Повече информация
Издателство Книгомания
Корица Твърда
Година 2015
Език Български
ISBN 9786191950034
Страници 224
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Изкуството да рисуваш човешка фигура
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 70.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.