BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Изкуството да рисуваш животни

  • Година: 2016
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786191951017
28,00 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 70 лв.

Лоялна програма

Пазарувай и спестявай

Право на връщане

до 14 работни дни

Книгата включва почти 200 страници с упражнения, обхващащи най-важните аспекти относно рисуването на животни, които биха били интересни за запалените художници. Илюстрациите са придружени от практически съвети, които да ви помогнат да изобразите различни представители на животинския свят, да изберете правилната перспектива и идеална композиция или майсторски да нарисувате някое животно в движение.

Този изключителен сборник е създаден на базата на книгите за рисуване на Уолтър Фостър, които са високо ценени и досега от тях са продадени над 1,5 милиона бройки.


Животните ни очароват през целия ни живот. Това практическо помагало ще ви научи на всичко необходимо, за да пресъздадете с молив тяхната сила и характер.

Подробното въведение ще ви запознае с основните техники и материали за рисуване. Ще се научите как да работите с модели, на какво да обърнете внимание, когато рисувате на открито, как да щриховате най-добре или как да композирате своите картини.

След въведението на лесен и достъпен език са изложени най-важните аспекти в рисуването на животни в покой или в движение. Ще намерите също и практични съвети, илюстрирани с рисунки.

Съдържанието на наръчника включва следните теми:

- Да наблюдаваме и рисуваме животни – нюанси на сивото, основни форми, реалистично изобразяване, рисуване на кожа, козина, люспи, пера

- Акварелна и смесена техника на рисуване

- Изкуството да се научим да виждаме – пресъздаване на животни в движение, изобразяване на външна форма и емоции

- Животни от целия свят – рисуване по снимка, рисуване с паус и растер, рисуване на животни в натура, рисунка от натура

- Диви животни - рисуване на слон, газела, жираф, игуана, павиан, антилопа, тукан, лъв, панда, елен, вълк, змия, мечка, пингвини и др.

- Нашите приятели – домашните любимци - рисуване на заек, морско свинче, папагалчета, питон и др.

- Не и без моето куче - как най-лесно да нарисуваме куче, пропорции и анатомия, козина, муцуна, рисуване на различни породи кучета

- Загадъчните котки - как най-лесно да нарисуваме котка, пропорции и анатомия, глава, козина, опашка и лапи, рисуване на разлини породи, малки котенца

- Конят – моето любимо животно - пропорции и анатомия, козина, очи и муцуна, уши и копита, коне в профил, портрет на арабски кон, пони, жребчета, пони, куортър, рисак; рисуване на кон и ездач, скок и галоп

- За напреднали – да нарисуваме животни - правилна композиция, основни познания за перспективата, оптично скъсяване, фокус на композицията, дълбочина на композицията, планировка на скиците, рисуване на кенгуру, слон, коала и немска овчарка

- Комикси - избор на герой, характерни особености, език на тялото

- Рисуване на фантастични животни - създаване на фантастични животни, интересни детайли, тънкости при защриховането, рисуване на пегас, цербер, фафнир, феникс и минотавър

 

Последните две глави – „Комикси” и „Рисуване на фантастични животни”, ще отведат страстните художници на животни в едно изцяло ново измерение.

Ако сте решили да рисувате животни сте избрали една прекрасна област. Животните са не само вълнуващи и интересни, но и невероятно многообразни: бозайници, риби, птици, влечуги, насекоми.

Да се изобрази движещо се животно е голямо предизвикателство и това винаги привлича дори и опитни художници. Ако искате да нарисувате хубава картина с животно, трябва да се информирате за необходимите пособия по рисуване. В същото време е добре да се научите да наблюдавате обекта на вашето бъдещо творение. Защото само със съзерцание, търпение и много упражнение може да пресъздадете върху лист хартия индивидуалните особености и движения на дадено животно и така да създадете картина, близка до действитекността и впечатляваща наблюдателя.

Повече информация
Издателство Книгомания
Корица Твърда
Година 2016
Език Български
ISBN 9786191951017
Страници 224
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Изкуството да рисуваш животни
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 70.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.