BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Изкуството да рисуваш комикси, манга и фентъзи герои

  • Година: 2017
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786191951222
28,00 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 70 лв.

Лоялна програма

Спестявай, докато пазаруваш

Право на връщане

до 14 работни дни

Ексцентрични момичета, непобедими супергерои, страховити джуджета и побъркани учени населяват пъстрите светове на комиксите, мангите и фентъзитата. На всеки художник любител тези образи предлагат огромно разнообразие от мотиви, както и привлекателни възможности да се приложи наученото.

В книгата ще намерите полезни съвети на художници професионалисти. Те ще ви помагат при разрешаването на всякакви проблеми и ще ви вдъхновяват за създаване на различни образи и герои. Представени са и интересни решения за задния план при изобразяване на определени мотиви.


В първата глава на книгата на лесен и достъпен език е изложена важна информация за необходимите материали при рисуване на комикси, за изобразяването на различни текстури, за тънкостите на перспективата и рисуването с туш. Тук ще намерите и напътствия за дигиталното оцветяване на рисунки.

След като усвоите тези знания, ще сте готови за следващите глави, където са представени харизматични супергероини, подли злодеи, космически герои, борещи се с нашественици, вампири, вещици, орки и още много фантастични същества. Включени са повече от 50 примерни рисунки и е обяснено стъпка по стъпка как да бъдат нарисувани, така че да се постигне желаният резултат.

В главата „Манга и още нещо” преди примерните рисунки има въвеждаща част, в която са представени основните техники и стилови особености при рисуването на манга герои – материали, изобразяване на фигури, стилизиране на лицата и косите на героите.

Този изключителен сборник е създаден на базата на книгите за рисуване на Уолтър Фостър, които са високо ценени и досега от тях са продадени над 1,5 милиона екземпляра.

***

Светът на комиксите, мангите и фентъзитата е населен с вълнуващи герои, които са един не­изчерпаем източник за създаване на нови об­рази. Самото им създаване понякога е предиз­викателство дори и за опитните художници, защото тук трябва не просто да се изобрази реално съществуващ образ. Вие трябва първо да го създадете във фантазията си и едва след това да го претворите на лист хартия.

Наръчникът „Изкуството да рисуваш комикси, манга и фентъзи герои“ включва следните теми:

- Основни познания: материали, работа с молив, основни форми, основи на перспективата, рисуване на повърхности с различни текстури, дигитално рисуване, техники с туш

- Светлосенки и защриховане

- Използване на „Фотошоп“

- Да рисуваме комикси: нинджа, супергерой, супергероиня, зомби момиче и др.

- Манга и още нещо: създаване на фигури, глави и лица, коси и прически, изражения и мимики, фигури в движение

- Научна фантастика и герои от бъдещето: космически герой, извънземна героиня, Лудият учен, андроид, Военен робот и др.

- Пленителният фентъзи свят: върколак, вампир, вещица, хидра, циклоп, кентавър, трол, орк, воин с меч, стрелец с лък, Смъртта и др.

 

Във всяка от главите последователно, стъпка по стъпка, се проследява създаването на всеки от героите, като рисунките са съпътствани с немалко съвети, за да ви помогнат да рисувате умело и с разбиране. Тази книга ще ви помогне чрез много­бройни примери как от простите форми да съз­давате удивителни герои.

Комиксите очароват както децата, така и въз­растните. Трябва ви само молив и хартия и ни­кой не може да сложи граници на вашата фан­тазия. Дали това ще бъдат супергерои, подлеци или гневливи мутанти – те всичките могат да оживеят във вашите рисунки. В главата за разработване на комикс герои се обръща внимание  как би изглеждал всеки пример и като дигитално оцветен вариант.

Пъстрите картинни истории от Япония – манга – вече са завладели целия свят. Важна стъпка от превръщането ви в умел художник е да опитате да нарисувате манга ге­рои като благородни самураи, ученички, кои­то владеят магически сили, и подли демони. В наръчника за рисуване ще намерите как се създават манга герои и какви осо­бености притежават. Акцентира се върху детайлите при рисуването на нео­бикновените им лица и впечатлението, което оставят.

Научната фантастика е изпълнена с из­вънземни същества, луди учени и невероят­ни машини, което очарова въображението на хо­рата векове наред. Тези истории са неизчерпаем източник за всеки художник, тъй като в тях се сре­щат фантастични герои и машини, които в същото време изглеждат достатъчно реалистично и правдоподобно. Да се нарисуват фантастични герои невинаги е лесно, затова специално е отделено място в този наръчник как стъпка по стъпка да нарисувате различни научнофантастични персонажи. В случай че искате да създадете свои собствени научнофантастични герои, можете да почерпите богат опит от представените примери, които да ви вдъхновят.

Фентъзи историите е богат източник на различни образи за всеки художник. Голямо предизвика­телство е да се рисуват същества като дракони, върколаци и други митични създания, защото в реалния свят те не съществуват. В „Изкуството да рисуваш комикси, манга и фентъзи герои“ са изложени примери, които можете да прерисувате, както и да черпите вдъхновение от тях и да създадете свои собствени герои.

Повече информация
Издателство Книгомания
Корица Твърда
Година 2017
Език Български
ISBN 9786191951222
Страници 224
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Изкуството да рисуваш комикси, манга и фентъзи герои
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 70.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.