BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Изкуството да рисуваш природа

  • Година: 2015
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786191950362
24,00 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 70 лв.

Лоялна програма

Пазарувай и спестявай

Право на връщане

до 14 работни дни

Книгата включва упражнения, обхващащи най-важните аспекти при рисуването на натюрморти, животни, растения и пейзажи, които биха били интересни за запалените художници. Илюстрациите са придружени от практически съвети, които да ви помогнат да изобразите най-сполучливо различни представители на флората и фауната, да изберете правилната перспектива или майсторски да нарисувате вълнуващ пейзаж.

Този изключителен сборник е създаден на базата на книгите за рисуване на Уолтър Фостър, които са високо ценени и досега от тях са продадени над 1,5 млн. екземпляра.


Кой не иска да се научи да рисува бързо, уверено и прекрасно? В това помагало ще намерите основните познания, необходими на начинаещи и напреднали, за да навлязат в света на изобразителното изкуство.

След въведението са изложени най-важните аспекти в рисуването на натюрморти, животни, растения и пейзажи на лесен и достъпен език. Ще намерите също и практични съвети, илюстрирани с рисунки. Изброени са необходимите материали за рисуване.

Подробното въведение ще ви запознае с основните техники и материали за рисуване, както и с първите мотиви. Ще се научите стъпка по стъпка как да работите с модели, на какво да обърнете внимание, когато рисувате сред природата, как да щриховате най-добре или как да структурирате своите картини.

Съдържанието на наръчника включва темите:

- Основни насоки при рисуване на природа

- Рисуване на разлини повърхности и линии с молив

- Тънкости на защриховането – защриховане на детайли и основни форми

- Тайната на пространствената дълбочина

- Основни познания за перспективата

- Практически съвети за начинаещи

- Рисуване на животни в различна среда

- Многопластови пейзажи

- Рисуване на панорамен пейзаж

- Перспективата в пейзажа

- Една разходка на село – рисуване на различни мотиви като: крайпътна църквичка, роза, слънчогледи, ябълков цвят, прозорец с мушкато, долина, малко китно градче и др.

- Гората и нейните обитатели – рисуване на горска пътека, воденица, кълвач, сърничка, катеричка, лисица, дървета и др.

- Край водата в планината – рисуване на панорамен планински пейзаж, сиви цветя край реката, малко патенце, планински поток и др.

- Пътувайки по света - рисуване на водопади, гладиола, винарна, крепост, видове дървета и др.

Който иска да рисува, не е нужно да търси специален повод или вдъхновение: трябва само да реши да го направи. За начало не е нужно и да отделяте прекалено много веме. С няколко молива и листа хартия ще можете навсякъде и по всяко време да започнете. А на какво трябва да се обърне внимание, как бързо да постигнете добри резултати, какви техники и тънкости има – това може по време на вашето усъвършенстване сами да разберете.

Разбира се, в тази книга ще намерите основни теоретични постановки и множество съвети за това как правилно да владеете молива, какви материали или техники на рисуване да изберете. А с помощта на внимателно подбраните мотиви от природата, включени в това издание, ще може да постигнете и първите си успехи.

Цялата поредица от наръчници за рисуване е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали художници.

 

Повече информация
Издателство Книгомания
Корица Твърда
Година 2015
Език Български
ISBN 9786191950362
Страници 224
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Изкуството да рисуваш природа
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 70.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.