BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Преговорите свързани с Берлинския договор 1875-1886

  • Година: 2024
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786197756081
22,00 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 70 лв.

Лоялна програма

Пазарувай и спестявай

Право на връщане

до 14 работни дни

Луи Мари Адолф Левеск, барон д'Аврил, е френски дипломат, писател и преводач. Интересува се главно от християнския Изток (Балканите и Близкия изток) и от епическата и популярна литература на Средновековието. Публикува пътеписи под псевдонима Сирил.

Настоящата книга представлява неговия основен труд, посветен на развитието на Източната криза, освобождението на България и последвалия фатален за нея Берлински конгрес. Авторът започва своето изложение далеч преди него, с турските реформи от средата на ХІХ век, и проследява причините за тяхното неизпълнение. После преминава през Кримската война, засегната съвсем накратко и се спира основно върху развитието на Източната криза от 1875-78 г.

Книгата „Преговорите свързани с Берлинския договор 1875-1886“ е ценна за българския читател с непреднамереното отношение на автора към нашия народ и неговата трагична съдба. Същевременно той е безпощаден в критиката си към тесногръдата политика на Дизраели лорд Биконсфилд, лорд Солсбъри и консервативната партия по Източния въпрос, фетишизираната цялост на Турция и безсмислената конфронтация с Русия заради Балканите. Неслучайно е преведена на български език още в първите години на Княжество България.

Като приложение към тази тази книга е поместен и откъс от негов пътепис – „Сантиментално пътешествие из славянските страни“. В него Д`Аврил описва под формата на разговори, провели се на кораб плаващ по Дунав, впечатленията си от България. Разговорите са между англичанин, унгарец, сърбин, българин, грък, румънец и французин, като са представени различни моменти от онова време – заселването на татарите и черкезите, техните набези срещу българите, българските бунтове и четническото движение на Филип Тотю и Хаджи Димитър, обявяването на Българската екзархия, последвалата схизма, българо-гръцкия антагонизъм, румънското високомерно и презрително отношение към българите и вижданията на автора за развитието на източните народи.

Повече информация
Автор Адолф д'Аврил
Издателство Еделвайс
Корица Мека
Година 2024
Език Български
ISBN 9786197756081
Страници 356
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Преговорите свързани с Берлинския договор 1875-1886
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 70.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.