BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Устав на Българския революционен централен комитет

  • Година: 2023
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786197444773
8,00 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 70 лв.

Лоялна програма

Пазарувай и спестявай

Право на връщане

до 14 работни дни

Уважаеми читателю,

След като Паисий написа своята история, националното самосъзнание на нашият народ започна да се възвръща. Сред българската интелигенция имаше единодушие, че народът ни трябва да се стреми към своята политическа свобода. Разлики имаше само по начинът, по който това трябваше да стане. Кръгът около Васил Априлов, Николай Палаузов, габровския еснаф и чорбаджии смяташе, че нашият народ първо трябва да се просвети и след това да избере собствения си път към свободата: резултатът беше създаване на гимназиалното образование сред българите. Друга група около Каравелов, Тодор Бурмов и др. смяташе, че Русия може да бъде единствения източник на нашата свобода, и поддържаше тесни връзки с Русия, както преди Априлското въстание, така и по време на Освободителната война, а и след това. Резултатът беше сформирането на българските опълченски полкове и техният голям принос в националното ни освобождение. Трета група от нашите интелектуалци, като Раковски, Ботев, Стамболов и др. виждаха стремежа на руския царизъм да замени султанското владичество над народа ни с руското царско владичество и остро критикуваха това направление. Раковски беше онзи титан на нашата национална революция, който съзна, че с малки чети не може да се победи 280 000-на турска армия на Балканите, че националната революция трябва да се извърши от самия народ при подходяща външнополитическа обстановка. Надеждите на нашите възрожденци, че подпомагайки националноосвободителните движения на Гърция, Черна Гора и Сърбия ще доведе до взаимна помощ на подтиснатите и до освобождението и на България рухнаха след като с български военни части беше превзет турския гарнизон в Белград и след това нито сърби нито гърци бяха готови да помагат в барабата на българите. Тогава Раковски вижда, че единственият начин за националното ни освобождение е създаване на масова революционна организация, която да подготви революцията чрез дългогодишна тайна организационна дейност. Тази организация се ръководи от новосъздаден Български революционен централен комитет. Този комитет си дава статут, който определя организацията и начина по който трябва да се доведе революцията до успех. Тази брошура съдържа ценния исторически документ, а именно „Устав на българския революционен централен комитет“. В яснотата, и дълбокото разбиране за това с какви цели, средства и организация, може да се постигне така желаната свобода личи почеркът на титанът на нашата националноосвободителна борба – Георги Раковски.

31 октомври 2023

д-р Николай Иванов Колев

Херцогенаурах

Германия

Повече информация
Автор БРЦК
Издателство Гута-Н
Корица Мека
Година 2023
Език Български
ISBN 9786197444773
Страници 22
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Устав на Българския революционен централен комитет
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 70.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.