BOOKSPACE
Количка 0
0,00 лв.

Владимир Димитров - Майстора (Биография)

  • Година: 25.10.2022 г.
Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни

Този продукт е с ограничена наличност на склад или при доставчик. Възможно е в момента на завършване на поръчката продукта да бъде изчерпан. В случай на изчерпана наличност ще се свържем с Вас.

SKU
9786191953363
35,00 лв.

Безплатна доставка

За поръчки над 70 лв.

Лоялна програма

Спестявай, докато пазаруваш

Право на връщане

до 14 работни дни

Още приживе Майстора е приет за „класик“, „патриарх“ не само на движението за Родно изкуство или „Роден стил“ (както го нарича още през 30-те години Чавдар Мутафов), но и за „кулминация“ на цялата българската живописна традиция (според определянето на Кирил Кръстев) наред с Боянския майстор и Захарий Зограф.

„Фигурата на Владимир Димитров – Майстора стои самотна на фона на нашето изобразително изкуство“ с такива постижения, които го отделят рязко от всички останали, коментира през 1952 г. Борис Колев.

„Изкуството на Владимир Димитров – Майстора се рязко отличава от всичко, правено у нас в тази област през последните сто години“, допълва Васил Стоилов. Посмъртно тази негова слава само ще расте.

Днес едва ли има българин, за когото Майстора да не е разпознаваем като творчество и индивидуален образ, а за мнозина е спонтанно олицетворение на „българското изобразително изкуство“.

***

„Много труд вложих през годините на най-усилна работа, но почти нищо значително не направих… Може много да съм грешал в този път, но бях щастлив.“ – Владимир Димитров – Майстора

„Съдбата на този кюстендилски философ е отредила той да се наложи като стълб в българската култура, като еманация на българския гений.“ – Васил Стоилов

„Владимир Димитров, наричан Майстора, е безспорната кулминация и патриарх – не само на движението за Родно изкуство, но единодушно смятан за най-характерния и представителен български живописец след Боянския майстор през XIII век и Захарий Зограф през XIX век.“ – Кирил Кръстев


Иво Милев, роден през 1971 г., е завършил Езикова гимназия в гр. Ловеч и право в СУ Св. Климент Охридски. Дългогодишен юрисконсулт на продуцентските компании СИА, Камера, Еф Хикс Камера, Чучков Брадърс и други, впоследствие - до 2010 г. - изпълнителен директор на СИА, компанията продуцент на филма Мисия Лондон, сериала Стъклен дом, Под прикритие и други. Сценарист и изпълнителен продуцент на Отплата (сериал, нова ТВ, 2012).

Автор на документалния роман КБ (номинация за награда за съвременна българска проза Хеликон, 2011), биографичните монографии Николай Ников. 1924-1989. Един парижанин в София (Националната художествена галерия, 2015), Тодор Цонев. Художникът е сянка (2018) и други.

Повече информация
Автор Иво Милев
Издателство Книгомания
Корица Твърда
Година 25.10.2022 г.
Език Български
ISBN 9786191953363
Страници 308
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Владимир Димитров - Майстора (Биография)
Вашият рейтинг

Доставка

Доставката се извършва до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма „Спиди”  в рамките на работното време на куриерскata фирмa.

Срок за доставка – От 1 до 3 работни дни за книги, налични на склад, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срок за доставка – От 1 до 5 работни дни за книги, налични при доставчик, с изключение на населените места, които куриерска фирма „Спиди” обслужват по график. 

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

Поръчка, направена в петък или последен работен ден, преди поредица почивни ще бъде обработена в понеделник или на първият възможен работен ден.

Плащане с наложен платежбанков превод или кредитна/дебитна карта!

 

При плащане с наложен платеж, трябва да заплатите дължимата сума при получаване на пратката.

Срокът за доставка може да бъде удължен в почивни дни, официални празници или други възникнали форсмажорни обстоятелства 

 

Доставката е фиксирана и се изпълнява с  куриерска фирма „Спиди”.

Доставка до офис на „Спиди” 4.90 лева.

Доставка до адрес със „Спиди” 4.90 лева.

Безплатна доставка за поръчка над 70.00 лева.

 

В случай, че сте избрали начин на плащане "Наложен платеж", моля запазете разписката за изплатен Пощенски Паричен Превод, която куриерът издава при доставката.

Тя съответства на документа Касова бележка.

В случай на несъответствие или повреда, клиентът може да върне закупената стока в срок от 14 календарни дни. Разходите по куриерските услуги в този случай се поемат от клиента.

 

За поръчките с фактура този документ се прикачва към фактурата.
Изпратена и непотърсена поръчка в рамките на 7 дни се анулира и се връща към нас.

Доставката се извършва до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България.

Не се носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства в възможно да се удължава срока за доставка, като Потребителят своевременно се информира за това. 

 

Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.